Piteşti: salariaţii lui Copos ameninţă cu greva generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fierbere mare la Grupul de firme Ana, aparţinând omului de afaceri George Copos. Salariaţii argeşeni de la Ana Imep, Ana Mep SDV şi Ana Trans, toate aparţinând aceluiaşi holding, sunt

Fierbere mare la Grupul de firme Ana, aparţinând omului de afaceri George Copos. Salariaţii argeşeni de la Ana Imep, Ana Mep SDV şi Ana Trans, toate aparţinând aceluiaşi holding, sunt decişi să facă grevă generală pentru că patronul nu vrea să le mărească salariile şi să le plătească orele suplimentare.

În momentul de faţă, la cele trei întreprinderi, 75% din angajaţi primesc un salariu cuprins între 500 şi 700 de lei. Oamenii spun că banii nu le ajung, aşa că sindicatele i-au cerut lui Copos o majorare salarială cu 210 lei, plata orelor suplimentare, prime de Paşte şi Crăciun, participare la profit, salarii compensatorii în caz de disponibilizare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Până acum, patronatul nu a oferit decât o majorare salarială de 70 de lei pentru necalificaţi şi 100 de lei pentru personalul calificat, plătibili în două tranşe, promisiunea participării la profit de anul viitor şi câteva măsuri de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă.

"Este un zgârcit!"

Copos nici nu a vrut să audă până acum de salarii compensatorii în caz de disponibilizare sau plata orelor suplimentare. Pentru că este… zgârcit! Aşa crede liderul sindical al Ana Imep, Florin Stănculescu. "De fiecare dată când vine la negocieri, domnul Copos se vaită că nu are bani, deşi în presă a tot promis majorări salariale consistente. Este zgârcit, ce să mai, toată lumea ştie asta! De când a preluat dumnealui societatea, oamenii muncesc mai mult, dar primesc la fel. În 1997, când ne-a preluat domnul Copos, eram în top în Argeş, din punct de vedere al salariilor. După zece ani…, am ajuns în coada clasamentului", susţine Stănculescu. Viceliderul Ion Rădoi îl trage şi el de mânecă pe patronul cel zgârcit, care e şi senator de Argeş, amintindu-i de promisiunile făcute argeşenilor în campania electorală.

La fel de revoltat este şi liderul sindicatului Ana Mep SDV, Ion Ciucă. "Mai ţineţi minte cum a ieşit Ceauşescu la balcon, crezând că va cumpăra poporul pe câţiva lei? Aşa crede şi conducerea noastră că ne poate cumpăra. Dacă până acum patronatul ne-a oferit 50 de lei, de la 1 iulie, şi alţi 50 de lei, de la 1 noiembrie, acum au mai venit cu 2 lei în plus! Bătaie de joc!", susţine Ciucă.

Patronul contestă acuzaţiile sindicaliştilor

George Copos (foto) nu este de acord cu acuzaţiile pe care i le aduc sindicaliştii. "Informaţiile sunt mincinoase. În fiecare an am dat cotă-parte din profit, dublu de cât este inflaţia. Toată lumea vrea mai mult, este normal. În momentul de faţă sunt discuţii, iar în iulie urmează să se finalizeze contractul colectiv la nivel de ramură", ne-a declarat patronul Ana Holding.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite