Piteşti: În Piteşti există 339 de taxiuri peste numărul legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: În Piteşti există 339 de taxiuri peste numărul legal
Piteşti: În Piteşti există 339 de taxiuri peste numărul legal

Legea 265 din 2007 prevede că în Piteşti trebuie să funcţioneze maxim 730 de taxiuri, iar actualamente există 1069 de taximetrişti autorizaţi.  

Aglomeraţie mare în staţiile de taxiuri din Piteşti. Taximetriştii se calcă în picioare pentru a lua clienţi, în timp ce datele statistice indică faptul că în Piteşti funcţionează 339 de taxiuri peste numărul legal.


831 de taximetrişti au rămas fără autorizaţie
Legea 265 din 2007, privind transportul în regim de taxi, alocă un plafon maxim de taximetre în funcţie de numărul de locuitori. Cota pentru Piteşti, la o populaţie de 178.000 de locuritori, este 730, adică un taxi la 240 de persoane, numai că la data când legea a intrat în vigoare în Piteşti existau 1.900 de taximetriştii autorizaţi. „Legislaţia  prevede că dacă la momentul apariţieie ei sunt mai multe taximetre faţă de numărul legal, nu mai pot fi emise noi atastate, până când nu se va reveni la nornalitate.”, precizează Cornel Stan, şeful Serviciului Tehnic din cadrul Primăriei Piteşti.

Din 2007 şi până în prezent au fost retrase 831 de atestate, dintre care 210 anul acesta, în urma controalelor perioadice efectuate de reprezentanţii Primăriei Piteşti, asta însemnâd că în momentul de faţă în Piteşti funcţionează cu acte în regulă 1069 de taximetrişti. „ Noi nu putem să retragem autorizaţiile care sunt în regulă.  În schimb, prin contraolele pe care le efectuăm săptămânal, urmărim să-i eliminăm în continuare de pe traseu pe cei care încalcă prevederile legale., până când vom ajunge la numărul legal de taximetrişti.”, completează şeful Serviciului Tehnic din cadrul Primăriei Piteşti.

„Stăm pe străzi că nu avem altă alternativă”
Până când se va intra în normalitate, taximetriştii se vor înghesui în continuare pentru a prinde un loc în staţiile special amenajate din Piteşti, asta în contextul în care sunt din ce în ce mai puţini clienţi. „ Stăm pe străzi ca proştii, pentru că nu avem ce face. Sunt zile în care nu decât câţiva zeci de lei din taximetrie. Este criză, nu sunt locuri de muncă, astfel că nu am altă alternativă.”, se lamentează Ioan Diaconu (37 de ani), care trăieşte din taximetrie de patru ani.  Astfel, vremuri când taximetria era un servicul de lux, însemnând muncă lejeră şi bani mulţi, au apus, majoritatea taximetriştilor ieşind acum pe stradă doar pentru a supravieţui.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite