Piteşti: 12 case inundate la Rucăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia a făcut prăpăd azi-noapte în comuna argeşeană Rucăr.

După o ploaie torenţială nimeni nu a putut opri puhoiul care venea dinspre munte. Casele situate la poalele dealurilor au fost acoperite de apă şi nămol din cauza alunecărilor de teren. În maxim 15 minute, după cum susţin sătenii, 12 gospodării au fost inundate. Precipitaţiile au fost de 84 de litri pe metrul pătrat, potrivit şefului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş (ISU Argeş), colonelul Ion Popa. „Clima este într-o continuă schimbare. A fost o rupere de nori puţin cam violentă. Am acţionat imediat pentru a curăţa gospodăriile“, a mai precizat colonelul Popa.

„A ajuns apa până la geam“
Sătenii au muncit ore în şir pentru a înlătura efectele inundaţiilor. Primarul comunei Ionel Dulamă şi alţi angajaţi ai primăriei au sărit în ajutorul celor loviţi de ape. Cu toţii spun că nu au mai trăit aşa ceva. „De când sunt eu nu am văzut o asemenea nenorocire. Ploua cu găleata şi cădea grindină aşa de multă încât pământul s-a albit. Am aprins o lumânare de la Înviere că poate aşa Dumnezeu ne va ierta păcatele şi totul se va termina“, ne-a spus Tibi Izidor, unul dintre localnicii afectaţi de inundaţie. Încă vizibil speriată de situaţia prin care a trecut, Manina Godeanu ne-a spus că şi-a „luat copilul în braţe, câteva acte şi ne-am urcat pe o masă.
Nu a intrat apa înăuntru pentru că am pus în uşă nişte saci pe care îi aveam pentru nişte lucrări şi câteva placaje în uşă. A ajuns apa până la geam. Era de un metru şi ceva. Am trăit nişte clipe cumplite. Mă rugam doar să nu murim“. Precipitaţiile au fost de 84 de litri pe metrul pătrat, potrivit şefului ISU Argeş, şi pentru următoarele zile nu mai sunt prognozate cantităţi de precipitaţii însemnate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite