Pitesti: La mulţi ani, copile drag!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: La mulţi ani, copile drag!
Pitesti: La mulţi ani, copile drag!

Micuţii din Piteşti s-au întrecut astăzi în concursuri sportive, au desenat pe asfalt, au asistat la demonstraţii de aeromodelism sau la spectacole susţinute tot de copii  

Prichindeii s-au strâns în Piaţa Primătriei încă de la ora 9.30, nu neapărat pentru a  lua parte la deschiderea festivă  dedicată zilei de 1 Iunie ci mai degrabă pentru a se înscrie la concursul de  biciclete,  cel de triciclete sau, cel mai cel, concursul de role, toate organizate de Palatul Copiilor şi Primăria Municipiului Piteşti.  Micuţii cu înclinaţii artistice s-au intrecut şi ei, însă  în desene pe asfalt.  Pavajul s-a umplut de floricele pentru că tema din acest an a concursului a fost: “Piteşti - oraşul lalelelor”.


,, Am desenat lalele, pentru că la Piteşti e Simfonia Lalelelor.” spune, şi ea  uimătă de cât de frumos i-a ieşit  desenul, Andreea Ivan, o fetiţă de 5 anişori. 


 ’’Când vezi atâta bucurie, atâta gingăşie,  atâta candoare, ţi se umple inima. E bine că se păstrază tradiţia. Şi copiii noştri desenau pe asfalt de 1 iunie sau de 23 august, şi era frumos şi-atunci, cum frumos e şi acum!”, spune  Natalia Radu, bunica unuia dintre concurenţi. 

,,Ziua copilului este un prilej de a sărbatori copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia noastră, de a aprecia şi iubi copiii şi, de ce nu, de a-i pregăti pentru un viitor sănătos, fericit şi plin de succese.” - prof. Neculai Negoiţă, Inspector Şcolar General.

 Muzică şi veselie
Pe scena amenajată în Piaţa Primăriei  a  avut loc un spectacol de divertisment muzical-coregrafic, susţinut de membrii Palatului Copiilor. Ceva mai târziu, de la ora 11, tot aici,  au cântat  elevii Comunităţii Elene, Grupul folk P 620, şi Ansamblul folcloric Zavaidoc.
 
Sărbătoare a fost şi în Parcul Ştrand
Scena Teatrului de vară din Ştrand  a fost, tot în această dimineaţă, gazda unui recital oferit de cei mai talentaţi copii din  Ciofrîngeni,  Curtea de Argeş,  Bradu de Jos, Arefu, Călineşti, Topoloveni Câmpulung, Corbi, Conţeşti şi Piteşti. Cei care au evoluat în Ştrand sunt câştigătorii Concursului judeţean al soliştilor vocali şi instrumentişti de muzică populară, „Mugurii folclorului argeşean”.

 Spectacol cu stele şi meteoriţi la Planetariu

Planetariul Muzeului judeşean Argeş a organizat, tot de 1 iunie ,  „Ziua portilor deschise”. Elevii şcolilor generale 2, 4 şi 16 au urmărit  un spectol inedit în care protagoniste au fost stelele, planetele, meteoriţii şi cometele.

Piki i-a premiat pe copii
De la ora 12:00 a avut loc festivitatea de premiere a  concursului de creaţie foto: ,, Albumul lui Piki”,  organizat în cadrul unui program educaţional, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite