Piteşti: Şofer prins la volan cu o alcoolemie de 1,11

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul unei cisterne plină cu gaz lichefiat făcea, aseară, slalom între benzile de circulaţie de pe autostrada Bucureşti-Piteşti.

Ofiţerii de la Poliţia Autostrăzii i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta când au sesizat că e ceva în neregulă. În cele două-trei minute, atât cât au făcut poliţiştii ca să ajungă de la echipaj la maşina staţionată, bărbatul a adormit! Oamenii legii au găsit lângă el, pe scaun, o cutie de bere şi o sticlă de votcă. L-au trezit şi l-au luat la întrebări.


„Nu am băut! Sunt obosit“
Şoferul, Tiberiu Moldovan, în vârstă de 52 de ani, din Sibiu, a fost pus să sufle în etilotest. Rezultatul i-a lăsat fără cuvinte până şi pe poliţişti: 1,11 miligrame alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă că era la un pas de comă alcoolică. Bărbatul a dat vina pe drumul lung parcurs de la Sibiu, în niciun caz nu a recunsocut faptul că a băut. „Eu?! Nu am băut! Sunt obosit“, spunea şoferul vizibil afumat.

„Am observat că ceva nu este în regulă şi l-am tras pe dreapta. Până am ajuns noi la el, şoferul a adormit. A fost o chestiune de câteva minute. Şi-a pus în pericol atât viaţa lui cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, întrucât transporta gaz lichefiat“,a spus comisarul şef George Grigore, şeful Poliţiei Autostrăzi.

Era suficient ca Tiberiu Moldovan să piardă controlul volanului şi să se izbească de ceva pentru ca cisterna să explodeze. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi riscă până la 5 ani de închisoare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite