Pitesti: Poliţiştii au dat cadouri copiilor victime ale accidentelor rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Poliţiştii au dat cadouri copiilor victime ale accidentelor rutiere
Pitesti: Poliţiştii au dat cadouri copiilor victime ale accidentelor rutiere

Astăzi, cu ocazia Zilei Copilului, mai mulţi poliţişti de la Compartimentul de Prevenire a Criminalităţii şi de la Poliţia Rutieră Argeş au mers la spitalul de Pediatrie Piteşti

Aici, oamenii legii au oferit cadouri copiilor victime ale accidentelor rutiere. În spital sunt internaţi în momentul de faţă, nu mai puţin de zece micuţi ce au suferit traumatisme în urma unor evenimente rutiere. Subinspectorul Alina Radu, din cadrul Biroului Prevenire IPJ Argeş ne-a spus: „Inconştienţa adulţilor face victime la fiecare zece minute. Din rândul acestora, copiii au cel mai mult de suferit, dramele lor le pot purta toată viaţa. Mulţi dintre aceştia rămân cu handicapuri ce cu greu se recuperează, sau rămân chiar mutilaţi pe viaţă.”

 CD cu jocuri interactive

Profitând de ziua copiulului, poliţiştii s-au gândit să organizeze această acţiune ce are ca scop conştientizarea micuţilor la pericolele la care se expun sau sunt expuşi în trafic. Cadourile primite de  la poliţişti, o jucărie din pluş, dulciuri şi un CD intitulat „academia micilor poliţişti” cu jocuri interactice pentru prevenirea accidentelor, i-a bucurat pe copii. „Băieţelul meu a fost lovit de o maşină în faţa casei. În timp ce se juca fotbal a lergat după mingea care sărise în stradă şi a fost accidentat. Are un picior fracturat. Poliţiştii au reuşit s-i aducă zâmbetul pe buze. Iniţiativa lor este una foarte bună şi ar trebui făcută pentru toţi copiii, nu numai victimele accidentelor.”, ne-a spus mama unui copil accidentat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite