Pitești: Motocicliștii care sfidează moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru motocicliști bazilieni își riscă viața la fiecare spectacol. Viteză, pricepere, multă pasiune, motociclete care practic zboară într-un glob de oţel pe muzică electrizantă. Acesta este spectacolul pe care patru băieţi din Brazlia, membrii ai circului Medrano, îl oferă piteştenilor. 

Cei patru tineri din Brazilia intră într-un glob de metal cu diametrul de patru metri și, practic, sfidează legile gravitației. Cu toții sunt foarte tineri, dar și foarte pricepuți. În interiorul globului de oțel, motocicletele au o viteză de 80 de km pe oră.


Pericolul ca mod de viață
Numărul cu motocicliști este o specialitate braziliană. Deși nu este o specialitate de circ, este foarte spectaculoasă și, de aceea, a fost introdusă în rândul numerelor de acest gen. Artișilor de la Circul Medrano li s-au alăturat cei patru băieți brazilieni, Fabio(22 de ani), Pedro(22 de ani), Louis(32 de ani) şi Fabrizio(21 de ani),  care fac minuni pe motocicletă. Pericolul este modul lor de viață, iar spectacolele de acest gen reprezintă marea lor pasiune. 

„Băieţii se antrenează aproape în fiecare zi, câte una sau două ore. În glob, totul trebuie calculat la sutimi de secundă. Fiecare dintre ei trebuie să ştie ce viteză are. Orice greşeală poate duce la accidentări grave,” spune Florin Cîrneanu, de la Cîrneanu Productions, compania care a adus cisrcul medrano în România. În ţara de unde provin, Brazilia, mersul pe motocicletă se învaţă la vârste fragede.

 „La ei este o tradiţie în acest sens. Pentru brazilieni, motocicleta reprezintă cam ceea ce reprezenta calul pentru cowboy-ul din America,” spune Cîrneanu.   


De la 10 ani face acrobaţii cu motocicleta
Fabrizio are doar 21 de ani şi este deja un maestru al acetui număr de circ, pe cât de spectaculor pe atât de periculos. Are deja  11 ani de experienţă pe motor şi urmele accidentelor prin care a trecut de-a lungul timpului sunt vizibile pe trupul său. Acesta ne povesteşte unul dintre momentele cât c tracut milimetric pe lângă moarte.

„Acum aproape patru ani, în Brazilia,  în timpul unui număr, m-am accidentat grav”, spune Fabrizio şi ne arată cicatricele de pe abdomenul său.

„Atunci am intra în glob şapte motociclişti, în condiţiile în care şi cinci ar fi fost extrem de periculos. Am căzut şi m-a, accidentat serios. Dar imediat ce m-am recuperat,adică după trei luni, am reveni în glob. E dragostea mea!”, spune simplu Fabrizio, cu câteva ore de a intra din nou „în scenă” pentru premiera de la Piteşti.

Nici ceilalţi membrii ai trupei „Crazy Raiders Brazilian Team” nu sunt mai puţin pricepuţi. Louis, cel mai vârstnic dintre ei, are  şase ani de experienţă în executarea acrobaţiei în globul de metal. Fabio şi Pedro  sunt ceilalţi doi membri ai trupei braziliene. Niciunul dintre ei nu a scăpat fără vreo accidentare, mai mult sau mai puţin gravă, ceea ce nu i-a îndepărtat însă de „globul morţii”. 

„Această activitate este marea noastră dragoste, a tuturor celor care ne aflăm aici.”, declară Pedro, al cărui tată a încântat şi el publicul timp de 26 de ani cu acest spectacol.


Casetă:
Spectacolele circului Medrano au loc în perioada 28 august-7 septembrie, cu începere de la ora 19.00. Este amplasat lângă Stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti. Costul unui bilet la spectacol este de 40 de lei pentru adulţi şi 30 de lei pentru copii peste trei ani. Copiii mai mici de trei ani pot intra gratuit la spectacol.De asemenea, un bilet în lojă costă 70 de lei.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite