Pitesti: Magazinele de droguri legale au zilele numărate in Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei astfel de “magazine de vise” sunt în Piteşti, însă Poliţia a întreprins demersuri să le desfiinţeze.


Sub acoperirea unor ambalaje care te induc în eroare şi din cauza legilor neconforme cu realitatea, mai multe magazine vând tinerilor, indiferent de vârstă, "plăcere la pachet", care poate avea efecte nocive şi chiar fatale asupra organismului. Poliţia a început demersurile pentru închiderea acestora. În Piteşti funcţionează trei astfel de magazine.
 

Au efecte negative asupra corpului consumatorului
 “Vânzarea acestor substanţe este legală din cauza unor lacune legislative. Ele nu au fost incluse în rândul substanţelor interzise de legile referitoare la traficul de droguri, însă în prezent se lucrează la un proiect legislativ care să corecteze această deficienţă”, declară sub anonimat un ofiţer al Brigăzii Antidrog Piteşti.
De aceea, potrivit poliţistului, s-a şi înaintat Agenţiei Naţionale pentru Controlul Medicamentelor o cerere de la Brigada Naţională Antidrog, prin care specialiştii sunt rugaţi să cerceteze cu atenţie efectul acestor produse şi dacă este cazul să le interzică. “Majoritatea clienţilor sunt tinerii, care direct de pe băncile liceelor se duc în aceste magazine cu gîndul să se facă praf. Mulţi dintre cei care au consumat aceste substanţe, s-au plâns că nu le-au făcut bine şi le-a generat senzaţii de rău, vărsături şi halucinaţii”, a spus ofiţerul. Oamenii sunt sfătuiţi să nu încerce astfel de substanţe, fiindcă prin ele pot ajunge şi la droguri autentice.
 
Pluteam şi-mi venea să zbor
Cei care le-au încercat nu au fost mulţuimiţi de efectul lor şi nici nu le recomandă celorlalţi consumul."În câteva secunde eram praf, ne-am făcut praf. Nu mai simţeam nimic, nici degete, nici picioare. Pluteam şi-mi venea să zbor. Nu ştiam de mine. Râdeam şi pluteam, vedeam chestii. Pe urmă mi-a trecut, dar mi-a luat vreo jumate de oră să revin la starea normală. Prima oară m-am cam lăcomit şi am fost cam dus, însă nu cred că voi mai lua aşa ceva fiindcă nu este o senzaţie tocmai plăcută", mărturiseşte Andrei, 21 ani, un consumator.
Majoritatea piteştenilor nu sunt de acord cu existenţa acestor magazine şi ar dori să fie închise. “Nu ştiam până acum de existenţa acestor magazine. Nu sunt de acord cu aşa ceva. Ar trebui interzise. Ele nu înseamnă decât un pas spre drogurie pure”, a spus Nicolae Manea, 56 ani, electrician
 “Dacă prin efectul lor e vorba doar de relaxare, cum zic ei,  nu vedeam nici o problemă. Însă am auzit că au efecte negative asupra organismului. Sunt un îndemn către dependenţa de droguri. Nu cred că ar trebui permise”, Valentin Stroe, 28 ani, agent comercial
Andreea Stan, 18 ani, elevă, conştientizeză că ” aceste droguri legale nu fac decât să te apropie de cele ilegale şi să te ducă la dependenţă. Nu cred că este o idee bună ca aceste magazine să funcţioneze”. De aceeaşi părere este Gabriel Irimia, 22 ani student:”Mă mir că au fost lăsate să funcţioneze. Cred că ar trebui studiate cu atenţie, fiindcă am înţeles că au efecte halucinogene. Poliţia ar face o treabă bună dacă le-ar închide, fiindcă acestea constituie o tentaţie permanent în rândul tinerilor.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite