Piteşti: Cartier cu vile de lux, fără apă rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăiesc în lux! Au case impunătoare, grădini pline cu flori. La prima vedere au tot ce îşi doresc. Mai puţin însă apă rece.

Ori de câte ori îşi fac baie trebuie să care apă în bidoane de la fântânile din apropiere. Acesta este cazul a zeci de oameni care locuiesc într-un cartier cu vile ridicat recent la doar un kilometru de Piteşti, în oraşul Ştefăneşti. Aseară, proprietarii s-au revoltat! Au plătit între 40.000 şi 60.000 de euro pentru a avea tot confortul, iar acum regretă că au venit de la apartament la casă, spuneau oamenii.


„Noi am plătit facturile ce au venit de la Apă-Canal. Sunt vecini care au plătit şi câte 2.000 lei. Deci, noi, ca proprietari, nu suntem rău-platnici. Firma constructoare nu şi-a achitat datoriile. A ridicat cele 41 de case şi nu a plătit ce a consumat. Am înţeles că e vorba de vreo 20.000 lei neachitaţi“, ne-a spus unul dintre localnici, Petre Dragnea.
„Nu putem sta aşa! Trebuie să ne spălăm“


Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu pot sta să care apă la infinit şi să se spele în lighean. „Car apă cu găleata, cu bidoanele, câte două legate pe umăr. Nu se poate aşa ceva. Am plătit zeci de mii de euro ca să mă spăl în lighean. Am plecat de la bloc şi uitaţi cum am ajuns. Păi dacă ştiam nu vindeam apartamentul, nu făceam credit să mă mut la casă“, ne-a spus, aseară, Ion Zorilescu.

Pentru a ieşi din impas au început să-şi facă fântâni. „Avem copii. Nu putem sta aşa. Trebuie să ne spălăm, nu mai vorbesc să bem apă. Pe asta o cumpărăm. Mai dăm şi 2.000 de lei să ne facem fântâni“, a explicat revoltat un alt proprietar.

De partea cealaltă, administratorul societăţii constructoare, Marius Niţu, ne-a spus în această dimineaţă că vina nu aparţine constructorului. „Nu eu am datorii către Apă-Canal! Dintre proprietari sunt câţiva care nu au plătit şi de aceea s-a ajuns la această situaţie neplăcută. Singurul inconvenient era acela că branşarea nu era făcută individual şi dacă nu plăteşte unul, trag toţi ponoasele. Am discutat la Apă-Canal şi se va rezolva, fiecare va fi branşat individual“, susţine administratorul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite