Piteşti: Blocaj la Podul Viilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soferii  trec de  intesecţie cu nervii întinşi la maxim . Cei care sunt nevoiţi să treacă prin nodul rutier de la Podul Viilor  în ore de vîrf  au de înfruntat un adevărat calvar. Timp pierdut, dureri de cap, claxoane şi înjurături, cam la asta se rezumă traversarea intersecţiei. Nici în această dimineaţă lucrurile n-au stat altfel.

Podul Viilor este cel mai aglomerat nod rutier  prin care poţi intra în Piteşti. Fie ca vii de la Stefănesti, fie ca ajungi dinspre Mărăcineni, sau pur şi simplu ieşi de la Euromall, intrarea în Piteşti îţi dă bătăi de cap.

,,Soluţia ar fi să mergem pe jos”
 
,, N-am de parcurs decât 9 kilometri  până la serviciu. Plec de-acasă cu o oră înainte să-ncep lucrul pentru că nu ştiu ce m-aşteaptă la Podul Viilor” , spune  Viorel Rotaru, 32  de ani.
  
,,Soluţia ar fi să mrgem pe jos. Că tot atât facem, cât cu maşina, până trecem de  zona asta.” , adugă şi  Ilie Dincă,49 de ani,  alt şofer care a avut de înfruntat astăzi aglomeraţia de la Podul Viilor.
  
Autorităţile locale au tot  făcut demersuri pentru construirea unui pasaj suprateran  la Podul Viilor, tocmai pentru descongestionarea traficului.  Proiectul a întârziat pentru că iniţial, a fost condiţionat de efectuarea unor lucrări de cosolidare a căii ferate care traversează intersecţia, investiţie ce ar fi trebuit suportată din bugetul local.  
  
La sfîrşitul anului trecut, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc l-a convins pe Ludovic Orban, pe atunci Ministrul Transporturilor, să ceară  C.F.R. să dea avizul favorabil construirii pasajului de la Podul Viilor făra ca municipalitatea să mai fie obligată să construiască zidul de beton lângă calea ferată.
 
Lucrările la pasajul Podul viilor ar putea începe cel mai devreme,  în octombrie
  
Pe linie de investiţii, conform bugetului local,  una dintre  dintre prioritatile  lui 2009  ar fi trebuit să fie  construirea pasajului suprateran de la Podul Viilor.

Şansele ca lucrarea să înceapă în prima jumătate a acestui an s-au cam epuizat

,,Am făcut  studiului de fezabilitate şi proiectul tethnic  de ceva timp. Proiectul se află acum la Ministerul Transporturilor  pentru obţinerea avizelor  necesare” explică Adrian Oprescu, seful biroului Managementul Proiectelor din cadrul Primăriei Piteşti.

Primarul,  Tudor Pendiuc, spune că lucrările vor demara  în acest an , însă ,,nu mai devreme de octombrie -  noiembrie 2009, pentru că pot apărea contestaţii care să decaleze termenele"
 
Investiţia , estimată la o valoare de 24,1 milioane lei se va derula prin fonduri de la Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, şi prin finanţare de la bugetul local  unde au fost prevăzută suma dtă suma de  625 mii lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite