Piscine şi ştranduri, închise de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe piscine din ţară au fost închise de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru că nu aveau autorizaţie de funcţionare sau nu respectau normele de

Mai multe piscine din ţară au fost închise de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru că nu aveau autorizaţie de funcţionare sau nu respectau normele de igienă a apei din bazine. ANPC a descoperit abateri de la normele legale la 182 din cele 209 ştranduri, piscine şi bazine din ţară, controlate în perioada 9 iulie-15 iulie.

Cei mai mulţi operatori au fost sancţionaţi pentru că nu aveau documente care să ateste calitatea apei. În plus, mai multe bazine şi piscine nu aveau vestiare, duşuri şi grupuri sanitare, separate pentru femei şi bărbaţi, iar apa conţinea bulgări de var nedizolvat. Unele piscine nu aveau puncte de prim ajutor dotat cu medicamente şi personal calificat.

Ispectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit şi parcuri de distracţie care nu erau alimentate cu apă curentă, nu aveau toalete, canalizare corespunzătoare şi instalaţii de iluminat pe timpul nopţii. În judeţul Bihor, la Ştrandul Municipal Oradea erau mucuri de ţigară pe plajă, iar la ştrandul Lacu Roşu Sovata, pavimentul din lemn de pe plajă, scările şi balustrada erau degrad ate. Au fost date 70 de amenzi, peste 100 de avertismente, iar 29 dintre agenţi economici au fost opriţi temporar de la funcţionare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite