Piscicola Tour, firma lui Bitner, a dat statul în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piscicola Tour, firma despre care presa a scris că ar fi controlată de controversatul om de afaceri Alexandru Bitner, apropiat al fostului premier Adrian Năstase, a solicitat în instanţă

Piscicola Tour, firma despre care presa a scris că ar fi controlată de controversatul om de afaceri Alexandru Bitner, apropiat al fostului premier Adrian Năstase, a solicitat în instanţă rezilierea contractului de concesiune din Delta Dunării din vina concedentului, adică a statului, reprezentat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, susţin surse din domeniu.
Aceasta ar putea fi o mişcare-surpriză din partea lui Bitner împotriva ANPA care, până acum, a reuşit să rezilieze opt concesiuni din Deltă. Dacă Piscicola Tour va câştiga în instanţă, statul ar putea fi nevoit să plătească despăgubiri. Piscicola Tour deţine mai mult de jumătate din zonele piscicole concesionate în Delta Dunării. Pescarii angajaţi ai firmei pescuiau pe Canalul Razim-Sinoe, în zona Perişor-Peribonia şi la Cotul Pisicii-Isaccea.
Paza în Deltă, asigurată doar de 50 de oameni
De la 1 ianuarie 2006, ANPA a refuzat să mai elibereze permise de pescuit şi să le vizeze pescarilor permisele. Noua Lege a pescuitului prevede că doar pescarii din Deltă au drept de pescuit. Dacă până acum cei care aveau concesiuni asigurau şi paza în Deltă cu câteva sute de angajaţi, acum există doar 50 de oameni de la şapte instituţii ale statului.
Cei 50 de paznici trebuie să patruleze pe un teritoriu de peste 6.000 de kilometri pătraţi, ceea ce înseamnă că unui om îi revin câte 12 hectare. La această situaţie se adaugă şi lipsa dotărilor, unii dintre paznici beneficiind doar de o barcă dotată cu motor mic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite