Pilula "de a doua zi”, la îndemâna minorelor – Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punerea sub acuzare a prefectului din Castellon, proiectul de lege care prevede ca pilulele anticoncepţionale de urgenţă să fie vândute minorilor, punerea bazelor unei economii spaniole „verzi” sau numărul mare al românilor care nu primesc subvenţii sociale reprezintă principalele subiecte prezentate în ziarele de astăzi.

„Carlos Fabra, acuzat de fals în acte, delict pedepsit cu închisoarea”, titrează „El Pais”.
Prefectul provinciei Castellon şi preşedintele Partidului Popular din aceeaşi provincie, Carlos Fabra, este acuzat de fals în acte, delict comis în scopul de a facilita autorizaţii ilegale. În cazul în care va fi găsit vinovat, prefectul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la şase ani.

„Pilulele anticoncepţionale de a doua zi vor fi vândute şi minorilor, fără reţetă”, informează „ABC”.
Ministrul Sănătăţii, Trinidad Jiménez, şi cel al Egalităţii, Bibiana Aido, au avut o întâlnire în cadrul căreia au decis că proiectul Legii protecţiei sexuale, care va fi prezentat în parlamentul spaniol până în vară, va cuprinde încă o nouă prevedere. În maxim trei luni, orice persoană, indiferent de vârstă, va putea cumpăra pilula "de a doua zi" fără reţetă, la un preţ de aproximativ 20 de euro.

„CC.OO. estimează că 11.000 de români şomeri din Castilla La Mancha nu primesc niciun tip de subvenţii economice”, anunţă „ABC”.
Sindicatul Muncitorilor CC.OO. din comunitatea Castilla La Mancha estimează că în regiune trăiesc aproximativ 16.000 de români fără locuri de muncă. Dintre aceştia, între 10.000 şi 11.000 de persoane nu beneficiază de niciun tip de subvenţie socială de la statul spaniol.

„Zapatero pune bazele unei economii verzi”, titrează „el Publico”.
În cadrul dezbaterilor de astăzi, Jose Luis Rodriguez Zapatero, premierul Spaniei, va prezenta noi proiecte pentru utilizarea energiei reciclabile, sprijinirea unor sectoare de înaltă rentabilitate, precum biomedicina, şi modernizarea altora, precum turismul, sectorul automobilistic şi cel agroalimentar.

„Şase poliţiste din Murcia vor deveni îngerii salvatori ai persoanelor maltratate”, informează „La Verdad”.
Din luna septembrie, cinci agenţi şi un agent-şef din cadrul Poliţiei Locale din Murcia vor acorda ajutor psihologic şi vor însoţi persoanele abuzate la secţia de poliţie, pentru depunerea denunţului. Cele şase femei vor fi îmbrăcate civil şi vor lucra 24 de ore pe zi, în tot timpul anului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite