Pilotul care s-a "luptat" cu OZN-urile a fost premiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul avionului lovit de un OZN, locotenent-comandorul Marian Mitrică, a fost premiat cu 3500 de lei, a anunţat şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul locotenent Constantin

Pilotul avionului lovit de un OZN, locotenent-comandorul Marian Mitrică, a fost premiat cu 3500 de lei, a anunţat şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru. Şeful SMFA a făcut această precizare în cadrul unei întâlniri dedicate începerii pregătirilor pentru ziua Forţelor Aeriene (20 iulie).

Generalul Croitoru a explicat că premierea pilotului Mitrică a fost justificată de comportarea sa pe timpul zborului din 30 octombrie 2007, şi în mod special faptului că a reuşit să salveze avionul pe care îl pilota.

După cum am mai relatat în paginile ziarului Adevărul, avionul MiG 21 LanceR pilotat de Marian Mitrică s-a ciocnit, în toamna anului trecut, cu un obiect necunoscut. Nici măcar ancheta SMFA, recent finalizată, nu a reuşit să determine natura sau provenienţa acelui obiect. În momentul ciocnirii, avionul care decolase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii se deplasa la 6000 de metri altitudine, cu viteza de 820 kilometri la oră.

Pe baza imaginilor filmate de camera video de la bordul avionului, comisia de anchetă a stabilit că în calea aeronavei s-au aflat trei corpuri solide, dintre care două au trecut prin faţa avionului, iar al treilea obiect a lovit aeronava.

Obiectul necunoscut a spart cupola avionului şi casca pilotului. Deşi rănit, pilotul Marian Mitrică, a dovedit o stăpânire de sine remarcabilă. El avea posibilitatea să se catapulteze, dar a preferat să rămână la bordul avionului şi l-a readus pe aerodrom. Aeronava poate fi reparată şi va fi din nou operaţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite