Piesa "Spovedanie la Tanacu" i-a cutremurat pe ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii prezenţi la "Spovedanie la Tanacu", pusă în scenă duminică seară la "Luceafărul", au ţinut un moment de reculegere în amintirea Irinei Cornici, victima din piesa de

Ieşenii prezenţi la "Spovedanie la Tanacu", pusă în scenă duminică seară la "Luceafărul", au ţinut un moment de reculegere în amintirea Irinei Cornici, victima din piesa de teatru.

Spectatorii au fost emoţionaţi până la lacrimi de drama tinerei bolnave de schizofrenie, care a murit acum doi ani în chinuri, după ce călugării de la mănăstirea din Vaslui au crucificat-o.

"La finalul piesei, când regizorul Andrei Şerban a dorit să facă schimb de impresii cu spectatorii, aproape 80% dintre cei prezenţi au rămas să discute pe marginea piesei. Toată lumea a fost impresionată şi a dorit să spună câteva cuvinte despre cutremurătorul caz", a declarat Oltiţa Cântec, director în cadrul Teatrului Luceafărul din Iaşi.

Piesa de tip documentar a deschis programul ResidentArt, eveniment cultural care cuprinde mai multe spectacole inedite şi face parte din programul de manifestări Iaşi 600. "Spectacolul nu va mai fi reluat la Iaşi. Se va mai juca o singură dată, la Timişoara, în toamnă", a mai afirmat Oltiţa Cântec.

Un călugăr din public, mişcat de piesă

Printre spectatori s-a aflat şi un călugăr care, deşi retras în sihăstrie, a aflat de spectacol şi a dorit să-l urmărească. "Călugărul nu mai vizionase de peste 50 de ani o piesă de teatru. A rămas înmărmurit când a văzut ce s-a întâmplat la Tanacu. După spectacol a dorit să meargă la mănăstire, să stea de vorbă cu feţele bisericeşti, să-i ajute cumva", a încheiat directorul teatrului "Luceafărul".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite