Pierderi de sute de mii de euro pentru dezvoltatorul Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la clădirea de birouri continuă, deşi un tribunal din Dolj a dispus sistarea construcţiei din apropierea Catedralei Sf. Iosif Celui mai controversat proiect imobiliar al

Lucrările la clădirea de birouri continuă, deşi un tribunal din Dolj a dispus sistarea construcţiei din apropierea Catedralei Sf. Iosif

Celui mai controversat proiect imobiliar al Capitalei, clădirea de birouri din apropierea Catedralei "Sfântul Iosif", i-a fost suspendată autorizaţia de construcţie. Cathedral Plaza, o investiţie estimată de dezvoltatorul Willbrook Management International la 38 milioane de euro, este însă aproape gata în acest moment.

Mai mult, managerul Willbrook, Daiana Voicu, ne-a declarat că lucrările continuă. "Lucrurile se vor clarifica cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare. Noi am formulat deja recurs la această decizie a Tribunalui Dolj. Este a şaptea instanţă căreia i s-a cerut sistarea lucrărilor, cele şase anterioare respingând o astfel de cerere a Arhiepiscopiei Romano-Catolice", precizează Daiana Voicu. "Ne exprimăm convingerea că instanţa superioară va da câştig de cauză societăţii, urmând ca lucrările să continue pentru asigurarea deplină a stabilităţii construcţiei, astfel încât să se evite pagube dramatice de natură socială şi financiară. Avem deplină încredere în rezolvarea pozitivă şi a acesteia din urmă", se arată într-un comunicat al Millennium Building Development, comapania care se ocupă de construcţia Cathedral Plaza.Mai mult, Daiana Voicu atrage atenţia asupra pierderilor pe care punerea în practică a unei astfel de decizii le-ar provoca dezvoltatorului şi partenerilor săi.

"Pagubele materiale sunt greu de estimat la acest moment, ele ajung cu siguranţă la ordinul sutelor de mii de euro, neluând în considerare pierderea comercială şi deficitul de imagine creat", afirmă managerul Willbrook. Scandalul legat de construcţia Cathedral Plaza a început în urmă cu un an. Clerul romano-catolic acuză Primăria Sectorului 1, Consiliul local Sector 1 Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Ministerul Culturii şi Cultelor şi Inspectoratul de Stat în Construcţii al Municipiului Bucureşti că au eliberat ilegal o autorizaţie de construcţie solicitată de firma Millenium Building Development.

Cine construieşte Cathedral Plaza?

Willbrook Management International este o corporaţie britanică specializată în managementul dezvoltărilor imobiliare de lux. În prezent sunt prezenţi pe piaţa de birouri şi pe piaţa rezidenţială din România, Cehia, Polonia, Letonia, Bulgaria şi Turcia. Dintr-un portofoliu internaţional de 5,3 miliarde de euro, Willbrook dezvoltă în România investiţii de peste 1,2 miliarde de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite