Piedone şi românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piedone e total compromis ca persoană publică şi politică Numai votanţii pot explica fenomenul prin care l-au adus pe Piedone la conducerea administraţiei sectorului 4 al Capitalei. Au

Piedone e total compromis ca persoană publică şi politică

Numai votanţii pot explica fenomenul prin care l-au adus pe Piedone la conducerea administraţiei sectorului 4 al Capitalei. Au avut o zi proastă, dar nimeni nu-i perfect. Cert e că au ales cel mai mare panglicar. Adevărul e că nimeni nu-şi imagina că poate exista o variantă mai proastă decât Inimăroiu.

Dar iată că există! Piedone, gestionarul semianalfabet care şi-a luat carnetul la cinci categorii într-o singură zi, e total compromis ca persoană publică şi politică.

El e reprezentantul tipic al prăbuşirii clasei politice din România. Partidele sunt disperate după oameni cu notorietate şi au ajuns să primească în organizaţii toţi clovnii care se scălâmbăie la rubrica "tâmpiţi" din ziarele populare şi în emisiunile tv de la ora cinci.

Cum a ajuns un om care s-a ţinut toată viaţa numai de matrapazlâcuri primar? Asta spune multe despre scara valorilor politice din România. Până una alta, el a fost votat, iar ceea ce au ales cetăţenii trebuie respectat, deşi patru ani o să aibă de tras cu un personaj de circ.

Ce e deranjant în afacerea cu permise ilegale e faptul că autorităţile nici măcar nu au suspendat carnetul lui Piedone şi al celorlalţi suspecţi pe timpul cercetărilor. Adică avem un individ al cărui carnet de conducere e obiectul unei cercetări penale, dar deţinătorul permisului achiziţionat din cuibul poliţiştilor şpăgari continuă să-l folosească.

A auzit cineva de siguranţa traficului? Oare principiul de bază nu e acela că n-au voie la volan decât persoanele care au dovedit în faţa autorităţilor că ştiu să se ţină de el?

Cred că maneliştii râd de se tăvălesc pe jos când, de la înălţimea unui 4X4, privesc la muştele din trafic cu lămâia în parbriz care au dat de două ori sala sau care au picat traseul pentru că au pus o frână bruscă şi i-au deranjat chipiul ofiţerului examinator.

Din păcate, trăim într-o ţară în care doar "fraierii" respectă regulile, iar "şmecherii" falsifică, fură, iau cu japca terenuri şi fac politică. Din când în când, "fraierii" sunt chemaţi la urne de către "şmecheri", aceştia din urmă promiţându-le marea cu sarea, fraierindu-i din nou.

Piedone respiră greu, transpiră şi îşi atârnă tricolorul pe piept, felicitându-se că i-a reuşit şi şmecheria cu primăria. Şi uite-aşa s-au trezit românii cu un edil care nu ştie să bage în viteză, dar are Cadillac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite