Piedone, ilegal în Cadillac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone, proaspătul primar al sectorului 4 din Capitală, a reuşit să spargă toate barierele birocraţiei şi chiar ale legii. În numai o lună a devenit cetăţean al

Cristian Popescu Piedone, proaspătul primar al sectorului 4 din Capitală, a reuşit să spargă toate barierele birocraţiei şi chiar ale legii.

În numai o lună a devenit cetăţean al judeţului Argeş, a luat examenul de conducere la cinci categorii deodată şi a înmatriculat o maşină în Bucureşti, având buletin de Priboieni.

Pe 4 octombrie 2007, Piedone a reuşit să-şi înmatriculeze în Capitală un Cadillac de Ville, maşină clasică americană, deşi la acea dată în cartea de identitate apărea ca având domiciliul în comuna Priboieni, judeţul Argeş.

El îşi făcuse mutaţia pe 25 septembrie 2007 pentru a putea da examenul de conducere în cuibul poliţiştilor şpăgari din Piteşti. Piedone a redevenit bucureştean pe 24 octombrie 2007, la două zile după ce i-a fost emis permisul de conducere.

Calendarul lui Piedone

25 sep. 2007: se mută, în acte, la Priboieni-Argeş
4 oct. 2007: îşi înmatriculează un Cadillac în Bucureşti
22 oct. 2007: obţine permisul în Argeş
24 oct. 2007: revine cu domiciliul în Capitală

Cristian Popescu a înscris maşina în Bucureşti când avea buletin de Priboieni

Cristian Popescu Piedone, proaspătul primar al sectorului 4 din Capitală, a reuşit o performanţă care depăşeşte graniţele legii.

Aventura lui Cristian Popescu Piedone în Argeş a început pe 24 septembrie 2007. La acea dată, Constantin Grigoroiu l-a luat în spaţiul său de locuit din comuna Priboieni, nr. 81, judeţul Argeş, pe Cristian Popescu Piedone. În aceeaşi zi, Primăria Priboieni i-a emis acestuia o adeverinţă necesară la Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei pentru eliberarea buletinului.

Înmatriculare de poveste

Pe 3 octombrie însă, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti a primit o solicitare de înmatriculare a unui Cadillac de Ville pe numele aceluiaşi Cristian Popescu Piedone.

Pe 4 octombrie, maşina era înscrisă cu numărul B-74-JFK, fiind emis şi noul certificat de înmatriculare. Conform legilor în vigoare, o persoană nu are cum să înscrie o maşină în circulaţie într-o localitate dacă adresa din buletin nu este din acelaşi judeţ.

Nu se ştie exact cum, dar Piedone a reuşit acest lucru deşi nu îndeplinea condiţiile legale.

Maşină de epocă

Achiziţia lui Cristian Popescu Piedone este o maşină clasică americană, fabricată în 1974. În momentul în care a cumpărat-o, Piedone a declarat că maşina l-a costat doar 1.200 de euro, apoi a recondiţionat-o, valoarea Cadillacului fiind acum de aproximativ 40.000 de euro.

Pentru a scăpa de taxe, maşina a fost înscrisă şi în Clubul Automobilelor de Epocă. Modelul Cadillac de Ville, fabricat în 1974, are aproape 7 metri lungime şi un motor în V de 8.000 de centimetri cubi.

Piedone : "Pure speculaţii"

Primarul Sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone, ne-a declarat ieri că acuzaţiile conform cărora ar fi deţinut două buletine (astfel încât atunci când avea domiciliul în Priboieni şi-a înmatriculat maşina în Bucureşti) sunt "pure speculaţii".

"E uşor să acuzi. Nu am încălcat nicio lege şi am dovezi în acest sens pe care le voi prezenta într-o conferinţă de presă. Deocamdată, lăsaţi-mă să-mi preiau mandatul de primar", ne-a spus Piedone.

El a evitat să spună dacă a deţinut sau nu două cărţi de identitate. El consideră că ultimele evenimente în care a fost stipulat numele său sunt încercări de hărţuială ale adversarilor săi politici.

În ceea ce priveşte obţinerea permisului de şofer la toate categoriile în doar câteva ore în Argeş, Piedone nu are prea multe comentarii. Susţine doar că a dat examenul conform legii, nicidecum pe pile sau şpăgi.

"Ne vedem la tribunal!"

În încercarea de a lua un punct de vedere de la proaspătul primar al sectorului 4, reporterii ziarului "Adevărul" a mers la domiciliul lui Piedone din Capitală. Edilul nu era acasă. Soţia şi soacra lui Piedone au refuzat să facă vreun comentariu.

La aflarea veştii că reporterii "Adevărul" au mers acasă la el, Piedone ne-a contactat telefonic, susţinând că îi agresăm familia. "Vă dau în judecată! Ne vedem la tribunal. Aţi intrat ilegal în curtea mea!", a susţinut Cristian Popescu. Precizăm că reporterii "Adevărul" au intrat în curtea lui Piedone la invitaţia soacrei sale.

Cronologia şmecheriilor

25.09.2007 - Piedone îşi face mutaţia pe buletin în comuna Priboieni, judeţul Argeş.

4.10.2007 - Îşi înmatriculează în Bucureşti un autoturism Cadillac de Ville.

19.10.2007 - Piedone trece cu brio examenul auto pentru categoriile A, B, BE, C şi CE.

22.10.2007 - Primeşte carnetul de conducere de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Argeş.

25.10.2007 - Piedone redevine bucureştean în acte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite