Picioroange, teatru pe apă şi la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"ApăAerFoc", un festival de teatru în aer liber, îşi propune să vă scoată în parc începând de astăzi Festivalul de teatru în aer liber "ApaAerFoc" care are loc în Parcul

"ApăAerFoc", un festival de teatru în aer liber, îşi propune să vă scoată în parc începând de astăzi

Festivalul de teatru în aer liber "ApaAerFoc" care are loc în Parcul Tineretului începe astăzi. Organizat la iniţiativa Institutului Cultural Român, festivalul se va desfăşura în perioada 14 iulie-6 august, timp de patru weekenduri consecutive.

Evenimentul se bucură de un program extrem de interesant şi reuşeşte să aducă patru nume de marcă din acest domeniu: Strange Fruit (Australia), Teatro Ka (Portugalia), Ilotopie (Franţa) şi Tuig (Olanda). Intenţia Institutului Cultural Român este să aducă în România o formă de exprimare artistică mai puţin familiară consumatorului de teatru şi de spectacol în general, român. Pe lângă faptul că este vorba de spectacole care nu se desfăşoară în spaţiul convenţional al unei săli de teatru, ceea ce mai aduce nou acest eveniment este modalitatea de a îmbina într-un show unic sau în cadrul aceleiaşi manifestări limbaje artistice diferite. De la circ la dans, la teatru sau muzică, toate aceste forme de manifestare artistică se vor îmbina în spectacolele propuse de trupele prezente.

Strange Fruit (Australia) este o trupă foarte originală, care se bucură de foarte multă popularitate şi de o poziţie în topul entertainerilor în teatrul de stradă.

Spectacolele lor au loc la înălţime: actorii se leagănă în aer, pe bare elastice de 4,5 m înălţime, deasupra capetelor spectatorilor, construind astfel un balet între pământ şi cer.

Teatro Ka (Portugalia) aduce personaje alegorice pe picioroange, spectacol aproape de nevăzut pe străzile bucureştene, deosebit prin pitorescul costumelor şi puterea expresiilor. Tehnica actoricească pentru care sunt cunoscuţi actorii acestor trupe merită şi ea menţionată.

Ilotopie (Franţa) vine cu teatrul pe apă. Actorii francezi şi-au câştigat faima internaţională prin spectacolele lor de mare impact vizual, care se desfăşoară chiar pe suprafaţa apei şi folosesc o tehnologie extrem de complexă.

Trupa Tuig (Olanda) creează spectacole inedite, adevărate alegorii, construite prin intermediul unor instalaţii complexe, arhaice, în care aerul, apa şi focul joacă rolul de bază.

Programul festivalului:

Strange Fruit: 14, 15 iulie (16 iulie în caz de ploaie), ora 19.00
Teatro KA: 21, 22 iulie (23 iulie în caz de ploaie), ora 19.00
Ilotopie: 28, 29 iulie (30 iulie în caz de ploaie) ora 21.30
Tuig: 4, 5 august (6 august în caz de ploaie) ora 21.00

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite