Piaţa creditelor pentru IMM va creşte anual cu peste 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După flexibilizarea condiţiilor de acordare a împrumuturilor pentru IMM, băncile s-au orientat şi spre servicii mai sofisticate, precum overdraftul, creditul fără garanţii sau

După flexibilizarea condiţiilor de acordare a împrumuturilor pentru IMM, băncile s-au orientat şi spre servicii mai sofisticate, precum overdraftul, creditul fără garanţii sau internet-banking îmbunătăţit.

Segmentul IMM a devenit mai mult decât promiţător pentru bănci, în condiţiile în care pentru unele dintre ele portofoliul de clienţi înregistrează deja creşteri de peste 50%, în ultimele şase luni.

Majoritatea covârşitoare a IMM, circa 90%, nu au contractat niciun credit, în timp ce circa 70% nu lucrează, din diferite motive, cu nicio bancă. Potenţialul de creştere a pieţei IMM pentru următorii ani este văzut de analişti şi bancheri ca fiind la nivelul 25-30% pentru fiecare an.

La capitolul produse, lansările se ţin lanţ. Astfel, una din băncile relativ nou apărute pe piaţă, Piraeus Bank România, a lansat într-o săptămână două produse dedicate exclusiv IMM. Ultimul dintre ele, creditul Overdraft, se adresează celor cu o cifră de afaceri anuală cuprinsă între 30.000 şi 5.000.000 euro. Banca acordă împrumuturi ce reprezintă cel mult 30% din cifra de afaceri anuală a companiei solicitante.

Credit Europe Bank Romania a lansat şi ea două produse dedicate, unul dintre ele fiind "Total IMM", un credit pentru nevoi nenominalizate, care oferă posibilitatea finanţării tuturor nevoilor legate de activitatea companiei şi refinanţarea altor credite.

Banca a anunţat ieri că acordă IMM şi credite de investiţii în franci elveţieni, cu dobânzi promoţionale, fixe, începând de la 4,5%, pentru maxim un an. Alte bănci îşi îmbunătăţesc serviciile deja existente. Astfel, Raiffeisen Bank a anunţat lansarea unei noi versiuni a serviciului de internet-banking pentru IMM, pentru care abonamentul este gratuit până la 31 decembrie a.c.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite