Piaţa Sălăjan devine mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul complex comercial va avea patru etaje cu magazine, săli de cinema şi 400 de locuri de parcare Piaţa Sălăjan va fi desfiinţată. Demolările au început de două săptămâni, cu

Viitorul complex comercial va avea patru etaje cu magazine, săli de cinema şi 400 de locuri de parcare

Piaţa Sălăjan va fi desfiinţată. Demolările au început de două săptămâni, cu dărâmarea magazinelor şi a buticurilor din incinta pieţei. Tarabele nu vor fi însă afectate pe timpul lucrărilor, pentru că directorul Pieţei Sălăjan, Nicolae Nedelia, promite că le va muta pe aleea din apropierea viitoarei clădiri.

Lucrările la noul imobil vor începe la 1 iunie. Potrivit proiectului realizat de Primăria Sectorului 3 şi firma care administrează şi în prezent Piaţa Sălăjan, construcţia va fi un mall cu o piaţă inclusă. "Ca să mai existe aprovizionare cu legume, fructe şi alte produse în zonă, vom mai amenaja o piaţă pe strada Rotundă", a explicat directorul Administraţiei Pieţelor Sector 3, George Enăchescu.

Inaugurarea, în octombrie

Noul mall va avea două niveluri de parcare unde vor încăpea între 350 şi 450 de maşini. Piaţa va fi la demisol şi la parter, iar la etajele trei şi patru vor exista săli de bowling, biliard şi două săli de cinema. "E un joc arhitectural, unde o să fie piaţa, o să fie magazine speciale de brânzeturi, de peşte, de carne adusă direct de producător", a spus directorul Pieţei Sălăjan. Oamenii din zonă se tem însă că preţurile vor creşte. "O să ajungem să îi chemăm pe ţărani printre blocuri, să luăm direct de la ei, că la mall o să fie toate mai scumpe", a spus Mihai Voicu (56 ani). În replică, directorul pieţei spune că preţurile nu se vor schimba şi promite că piaţa din mall va fi gata în octombrie.

Amzei şi Obor, în aceeaşi situaţie

Pieţele Amzei şi Obor sunt şi ele incluse într-un proiect de modernizare. Amzei va avea o parcare subterană, zone comerciale şi pasaje laterale. Zona cu alimente, de aproximativ 2.000 mp, se va întinde pe toată latura de nord a pieţei, pe unul sau două subsoluri, parter şi, eventual, la etaj. La suprafaţă, în partea de est a pieţei, vor fi organizate pieţe volante, care nu vor depăşi 700-800 mp. Aici, parcarea va fi în subteran, pe două niveluri. La Piaţa Amzei, lucrările sunt programate să înceapă vara aceasta. Piaţa Obor este şi ea într-un proiect de modernizare. Mallul care se va ridica aici va fi o clădire cu patru niveluri, care-şi va păstra activitatea de piaţă. De aici nu vor lipsi restaurantele, fast-food-urile şi cinematografele. Iar la ultimul etaj, proiectul prevede înfiinţarea unor birouri. Piaţa Sudului, din Berceni, riscă să fi închisă. Ea este acum în litigiu cu ANPC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite