Piaţa Ferentari, demolată cu precupeţii la tarabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul de sâmbătă seară a precipitat planurile de modernizare ale lui Vanghelie Echipele Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 5 au început dezafectarea Pieţei Ferentari

Incendiul de sâmbătă seară a precipitat planurile de modernizare ale lui Vanghelie

Echipele Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 5 au început dezafectarea Pieţei Ferentari încă de la ora şapte dimineaţa, ca să evite eventualele proteste. Până la orele prânzului, jumătate din tarabele de pe platoul pieţei au fost ridicate.

Acest lucru nu i-a împiedicat pe unii comercianţi să mai facă un ban pe ultima sută de metri. "Au mai rămas saci cu ceapă, cartofi şi morcovi în tarabă. Noi am plătit marfa, iar până ajunge cu buldozerul la noi mai scoatem din pagubă", spune Ioana, unul dintre vânzătorii care nu au plecat la somaţiile autorităţilor. Mulţi dintre cei adunaţi să asiste la spectacolul demolării s-au bucurat că buldozerele şi-au făcut loc în piaţă. "În piaţa asta veneau toţi dubioşii, să o dea jos, să facă ceva curat şi gata, ştim o treabă", afirmă nea Marin, unul din locuitorii din zonă.

Piaţa Ferentari este pe lista neagră a edililor sectorului 5 încă de acum trei ani. Incendiul de sâmbătă seară a precipitat însă lucrurile, şi primarul Marian Vanghelie a decis să bage buldozere în Piaţa Ferentari cât mai repede. Pe locul care va rămâne gol va fi ridicată o construcţie asemănătoare cu cea din Piaţa Rahova. Proiectul lui Vanghelie de a moderniza zona nu este pe placul tuturor riveranilor. "Mai bine lasă tarabele la locul lor, să luăm şi noi mai ieftin", spune Costel, un bătrân care locuieşte în zona Zăbrăuţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite