Phoenix, Iris, Cargo plutesc pe valurile Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul solist al formaţiei "Cristal", Gheorghe Antistescu, un om de afaceri brăilean, şi-a botezat flota cu numele celor mai importante trupe din România. Gheorghe Antistescu conduce una

Fostul solist al formaţiei "Cristal", Gheorghe Antistescu, un om de afaceri brăilean, şi-a botezat flota cu numele celor mai importante trupe din România.


Gheorghe Antistescu conduce una dintre cele mai mari firme de transporturi fluviale din România. A avut succes în muzică, timp de zece ani fiind solistul vocal al trupei gălăţene "Cristal". Are succes şi în afaceri. "Navigaţia este pentru mine o pasiune", spune Antistescu. La muzică a renunţat din cauza unei operaţii pe coardele vocale. "A fost un moment greu. L-am depăşit şi am ajuns solist al... navigaţiei", povesteşte Antistescu.

Pregătiri pentru alt botez

Dintre cele 73 de ambarcaţiuni (nave, barje, împingătoare, şlepuri) pe care le are în proprietate, câteva au fost retehnologizate şi rebotezate cu nume… muzicale. Prima navă a flotei sale se numeşte "Iris", din anul 2000, după ce într-o "viaţă anterioară" s-a numit "Bacău". "Şalupa oficială a companiei se numeşte în aceeaşi notă - <> .

A fost ceva vâlvă, atunci, obiceiul fiind ca navele să poarte nume de localităţi, ape sau munţi. Eu am dat practic tonul la astfel de nume", spune Gheorghe Antistescu. Alte trei nave ale firmei au fost botezate cu numele celebrelor formaţii româneşti "Cargo", "Phoenix" (fostă "Posada") şi "Proconsul".

Însă toate au fost botezate în comun acord cu "naşii", iar aceştia au concertat la malul Dunării la "cumetrie". Se pregătesc de botez alte două vase: "Semnal M" şi "Compact", care sunt acum la retehnologizare în şantierul naval.
(Petrica Paţilea)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite