Peugeot nu mai vine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul a pierdut o investiţie de un miliard de euro şi 7.000 de locuri de muncă Fabrica Peugeot, rampa ecologică, spitalul de urgenţă sunt câteva dintre proiectele anunţate de

Clujul a pierdut o investiţie de un miliard de euro şi 7.000 de locuri de muncă

Fabrica Peugeot, rampa ecologică, spitalul de urgenţă sunt câteva dintre proiectele anunţate de conducerea liberală a Clujului care au ajuns pe butuci după alegeri.

Schimbarea puterii la vârful Consiliul Judeţean Cluj (CJ) a adus modificări importante la proiectele anunţate sau demarate de către fostul executiv liberal. Cea mai mare dezamăgire este, de departe, fabrica Peugeot care, conform fostului preşedinte al CJ Cluj, Marius Nicoară, urma să se realizeze la Cluj.

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe (PD-L), a declarat pentru prima dată în mod oficial că grupul PSA Peugeot Citroen nu va investi la Cluj. "Nu se întâmplă nimic cu Peugeot. Nu m-a contactat nimeni de la ei. Înainte de 1 iunie (data alegerilor locale-nr) cei de la Agenţia Română pentru Investiţii Străine, instituţia care a adus Peugeot în România la negocieri, a anunţat că Peugeot a ales Polonia pentru că este o ţară mai mare", a declarat, ieri, Tişe pentru "Adevărul".

Promisiuni electorale

Acesta susţine că declaraţiile lui Nicoară au avut scop electoral. Nicoară nu aputut fi contactat pentru reacţii.
Fostul preşedintele al CJ Cluj, liberalul Marius Nicoară afirma, în luna mai, înainte de alegeri, că se poartă negocieri cu un important concern internaţional pentru realizarea unei fabrici de automobile în localitatea clujeană Jucu.

Investiţia de un miliard de euro urma să fie amplasată lângă parcul industrial Nokia, pe un teren de 200 de hectare şi ar fi presupus 7.000 de angajaţi. Imediat după alegerile din 1 iunie, Nicoară declara pentru "Adevărul" : "Negocierile demarate cu Peugeot trebuie continuate de către noua administraţie.

Eu am dus negocierile până în faza finală". La vremea aceea noul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe (PD-L), spunea că va continua discuţiile pentru aducerea Peugeot. Din păcate însă compania franceză a ales Polonia...

Patru milioane în plus

Noul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, a anulat contractul de vânzare a unui teren de 19 hectare, încheiat de fostul primar pedelist Petru Filip cu firma de construcţii Tony Construct Imobiliare, ridicând preţul de la 47 euro metrul pătrat la 70 de euro. Motivul: un posibil aranjament. Preţul nou aduce un plus de 4,4 milioane de euro la buget. (L. G.)

Conducere nouă, aceleaşi proiecte

Marile proiecte ale Sătmarului continuă în aceiaşi formulă chiar dacă administraţia s-a schimbat. Motivul invocat de noul preşedinte al Consiliului Judeţean Csehi Arpad a fost acela că este o pierdere de timp modificare lor. "Chiar dacă au fost demarate de conducerea PSD, ele sunt bune şi le vom continua", a declarat acesta. ( I. G.)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite