Petru Nica, autorul jafului secolului, va fi judecat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petru Nica, cel care a pus pe jar toate autorităţile, în vara lui 2004, după ce a dispărut cu 100 miliarde de lei vechi de la firma de transport valori CPI Security, a părăsit marţi noapte

Petru Nica, cel care a pus pe jar toate autorităţile, în vara lui 2004, după ce a dispărut cu 100 miliarde de lei vechi de la firma de transport valori CPI Security, a părăsit marţi noapte arestul de la Rahova.

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti, care a considerat că starea de arest al principalului autor din "Jaful Secolului" nu se mai impune. Complicii lui Nica, Aurelian Paven şi Gabriel Velescu, au fost eliberaţi în urmă cu câteva luni.

Protagoniştii jafului sunt rejudecaţi, ca urmare a deciziei instanţei supreme. Iniţial, ei au fost condamnaţi la câte 14 ani de închisoare pentru furt calificat, mai ales că au comis infracţiunea pe timpul nopţii. În noaptea de 4/5 iulie 2004, imediat după ce a sustras sacii cu bani din maşina blindată a firmei unde era şofer, Petru Nica s-a făcut nevăzut.

Maşina a fost găsită abandonată pe malul lacului Herăstrău. El a fost depistat câteva zile mai târziu într-o vilă din Snagov, pentru care dăduse şi un avans în vederea cumpărării. O parte din bani au fost găsiţi în vila de la Snagov.

După câteva zile, câteva sacoşe cu bani au fost depistate la gazda unde locuia iubita lui Velescu, Ionela Popa, cercetată şi ea în dosar. Cu toate acestea, opt miliarde nu au fost recuperate nici până în ziua de astăzi, iar în primă instanţă, judecătorii deciseseră ca suma să fie plătită în solidar de cei trei autori ai furtului. La două luni după arestarea lui Petru Nica, soţia sa a născut un băieţel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite