Petrom, ameninţată cu oprirea instalaţiilor din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că este o companie cu putere economică mare, Petrom întârzie să-şi rezolve problemele de protecţie a mediului în judeţul Teleorman. Garda de Mediu din judeţ a aplicat

În ciuda faptului că este o companie cu putere economică mare, Petrom întârzie să-şi rezolve problemele de protecţie a mediului în judeţul Teleorman. Garda de Mediu din judeţ a aplicat amenzi semnificative companiei şi ameninţă cu închiderea unor instalaţii dacă Petrom nu se conformează standardelor de mediu.

Comisarii Gărzii de Mediu Teleorman au aplicat, în acest an, două amenzi contravenţionale a câte 100.000 de lei şi una în valoare de 40.000 de lei la Petrom SA - Grupurile de Zăcăminte Videle-Vadul Lat şi Preajba Nord-Sud. Comisarul-şef Lucică Trifu a declarat într-o conferinţă de presă că sancţiunile au fost date pentru "nesolicitarea şi nesoluţionarea actelor de reglementare privind protecţia mediului".

Trifu a precizat pentru Rompres că "nu înţelege modul cum sunt tratate problemele ecologice de către patronatul de la Petrom, o firmă cu putere economică mare, ce poate asigura susţinerea programelor de investiţii necesare pentru obţinerea autorizaţiilor de reglementare în acest domeniu". În replică, purtătorul de cuvânt al Petrom, Dan Pazara, a subliniat că mediul e o prioritate pentru companie. "Petrom este o companie mare şi încercăm să rezolvăm problemele pe rând."


Ploaie de sancţiuni


Potrivit şefului Gărzii de Mediu, anul trecut, după mai multe atenţionări, au fost aplicate amenzi mari în zona de extracţie a ţiţeiului din nordul Teleormanului, gestionată de Petrom SA. Comisarul-şef a afirmat că se va merge până la oprirea funcţionării unor instalaţii dacă managerii de la Petrom vor continua să nu respecte legislaţia privind protejarea mediului înconjurător.

În luna ianuarie, comisarii din Teleorman au efectuat 56 de inspecţii la obiective din judeţ, ale căror activităţi au impact asupra mediului, şi au aplicat opt sancţiuni, dintre care o suspendare de activitate şi cinci amenzi, în valoare totală de 270.000 de lei. (Livia Cimpoeru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite