Petrecerea de la care nu trebuie să lipseşti: dai un cadou, primeşti un cocteil!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distracţie pentru o cauză nobilă
Distracţie pentru o cauză nobilă

De trei ani, un grup de tineri din Bucureşti organizează evenimentul „A Grooving Carol for the Selfless Selfish", o petrecere caritabilă prin care strâng bani şi jucării pentru copiii din două centre de plasament. Anul acesta, petrecerea va avea loc pe 16 decembrie.

Cristina Pătrănoiu, Ioana Zvâc, Petra Cristea, Andrei Bejan, Andrei Antonescu şi Alexandru Cristea sunt şase tineri obişnuiţi, cu vârste între 21 şi 25 de ani, care şi-au transformat petrecerea anuală de Crăciun într-un eveniment de fundraising.

Ideea e simplă: ei aduc muzica, mâncarea şi băutura, iar invitaţii vin cu ce-au pe-acasă şi vor să dea: cărţi, dulciuri, haine, jucării. Toate acestea, împreună cu banii strânşi de pe biletele de intrare la petrecere sunt apoi donate copiilor de la Centrul Sfânta Macrina şi de la Centrul socio-medical al Fundaţiei Sfântul Spiridon Vechi.

„Am început în 2009 când am organizat o petrecere de Crăciun pentru prietenii noştri. Am realizat că nu reuşeam să ne adunăm sub nicio formă toţi şi aveam nevoie de un cadru în care să o facem", povesteşte Alexandru Cristea. „În paralel, o prietenă ne rugase s-o ajutăm să strângă jucării pentru nişte copii de la un centru. Am folosit ocazia petrecerii să strângem jucării de la toţi prietenii şi astfel a devenit party caritabil. "

Cum rezultatul a fost peste alteptări, au continuat şi în 2010. „Dacă la prima ediţie am fost cam 60 de oameni, anul următor ne-am strâns 150. Rezultatul a fost fantastic - am reuşit să bucurăm copiii de la trei centre de plasament cu jucării şi dulciuri."

Conceptul lor - „for the selfless selfish" - este conturat în jurul ideii că oamenii pot fi în acelaşi timp atât egoişti, cât şi altruişti.

„Egoiştii din noi se vor bucura de petrecere, de muzică, de cocteiluri speciale, de dulciuri şi punch din partea casei. Altruiştii, în schimb, vor aduce cadouri şi vor şti că toate beneficiile materiale de pe urma petrecerii vor fi donate copiilor."

Petrecerea de anul acesta va avea loc pe 16 decembrie, de la ora 22.00, într-o casă de pe strada Zalomit nr. 6, lângă parcul Cişmigiu. Intrarea costă 7 „reni".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite