Petrecere cu fructe de mare in Piata Universitatii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, la orele pranzului, in Piata Universitatii, in zona din fata Teatrului National, sute de oameni au venit sa sarbatoreasca 1 Decembrie. Mai putini s-au aratat interesati de dansurile si

Ieri, la orele pranzului, in Piata Universitatii, in zona din fata Teatrului National, sute de oameni au venit sa sarbatoreasca 1 Decembrie.
Mai putini s-au aratat interesati de dansurile si cantecele din tarile din Uniunea Europeana, care se derulau pe scena special amenajata. Majoritatea au fost atrasi de mirosul si aspectul mancarurilor. Acestea puteau fi cumparate la preturi intre 30.000 si 120.000 lei. In general, produsele cu carne au costat in jur de 100.000 lei portia, iar cele cu fructe de mare au ajuns la 120.000 lei/portia. Evident, cel mai repede s-au vandut ciupercile cu ceapa, mancare specifica din Lituania. Motivul: au costat cel mai putin - 30.000 lei/portia, ca si omleta cu bacon de la Finlanda. Romanii au mai putut manca si paella valenciana (Spania), tzatziki (Grecia), parmegianno di melanzana sau focaccia puglieze (Italia). Romania s-a prezentat cu portii de 100.000 lei - sarmale, mamaliga si ardei iute. "S-a incercat amplasarea evenimentului de 1 Decembrie in contextul integrarii europene prin aceasta expozitie de mancare. Am ales embleme traditionale ale fiecarei tari", ne-a declarat Lucia Coman, director general al firmei, care s-a pregatit cu peste 2.000 de portii de mancare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite