Petarde interzise în bagajele unui sighetean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frotnieră şi cei de la AEST fac controale în această perioadă. Un sigetean a încercat să intre în ţară cu bagajele burduşite de materiale pirotehnice interzise.

Un sighetean de 46 de ani a fost prins, ieri după-masă, de poliţiştii de frontieră, încercând să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei cu bagajele pline cu petarde şi pocnitori interzise prin lege. Oamenii legii au găsit în bagajele bărbatului 415 bucăţi de petarde şi pocnitori din categoria T clasa I şi II. Tiberiu L. este acum cercetat  pentru contrabandă  cu materiale explozive, nerespectarea regimului materialelor explozive şi deţinerea ilegală a acestora. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal.  
Potrivit anchetatorilor, în fiecare an, în preajma sărbătorilor se vând ilegal petarde şi pocnitori interzise prin lege, ceea ce îi determină să organizeze acţiuni de control cu această temă. „Problema este valabilă în fiecare an, însă în acest an este prima oară când ne confruntăm cu o astfel de situaţie”, spune Ioana Dudaş, purtătoarea de cuvânt a IJPF Maramureş. 

Controale intensificate

Subcomisarul de Poliţie Simion Petrar, din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Toxice (AEST) din Maramureş spune că în această perioadă în judeţ se desfăşoară acţiunea „Foc de artificii”, ce priveşte verificarea desfăşurării activităţilor cu produse pirotehnice. „Orice operaţiune fătă autorizaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de până la un an”, spune el.
Subcomisarul a mai precizat că persoanele fizice sau societăţile comerciale care doresc să deţină petarde pentru focuri de artificii sărbători se pot adresa firmelor specializate. El mai avertizează că în această perioadă s-au înmulţit controalele cu această tematică. „Promitem că vom fi acolo unde suntem aşteptaţi cel mai puţin”, spune sumbcomisarul de poliţie.

Firme autorizate

Există patru firme în Marmaureş care pot asigura focuri de artificii la cererea clienţilor, respectiv For Chic SRL, Debema SRL, Pirotehnica Consulting SRL, toate din Baia Mare. Borşenii se pot adresa firmei M.M.I.D. Prod Com, care are acelaşi tip de activitate. Cei care doresc pocnitori permise de lege pot cumpăra din supermarket.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite