Peştele-papagal, doctorul coralilor din mările şi oceanele calde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coralii din mările calde nu dispar din cauza încălzirii globale, ci pentru că peştii-papagal sunt din ce în ce mai căutaţi de către pescari pentru gustul lor deosebit de

Coralii din mările calde nu dispar din cauza încălzirii globale, ci pentru că peştii-papagal sunt din ce în ce mai căutaţi de către pescari pentru gustul lor deosebit de gustos.

Oamenii de ştiinţă le recomandă gurmanzilor să fie mai temperaţi, deoarece această specie de peşti exotici joacă un rol primordial în supravieţuirea coralilor. Multicolorul peşte-papagal are un bot care seamănă cu ciocul unui papagal şi cu ajutorul acestuia el curăţă algele marine din preajma coralilor. Dacă algele sunt lăsate să se dezvolte la voia întâmplării, ele sufocă imediat recifele.

Specialiştii susţin că întregul lanţ trofic din zonă suferă modificări ce au efecte devastatoare asupra vieţii subacvatice şi, mai ales, asupra coralilor. Unul dintre biologii de la Universitatea din California, care a lansat acest semnal, a insistat asupra faptului că nu este suficient ca peştii să fie protejaţi, ei trebuie să fie repopulaţi, cât mai urgent, în interiorul rezervaţiilor din Caraibe sau Insulele Bermude, unde coralii sunt deja pe cale de dispariţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite