Peştele gras, sursă de vitamina D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara este sezonul optim când putem înlătura carenţele în asimilarea vitaminei D. Aceasta combate durerile musculare şi articulare, înlătură rahitismul la copii şi osteoporoza la

Vara este sezonul optim când putem înlătura carenţele în asimilarea vitaminei D. Aceasta combate durerile musculare şi articulare, înlătură rahitismul la copii şi osteoporoza la vârstnici. Lipsa Vitaminei D din organism provoacă diabetul juvenil, scleroza multiplă şi depresiile.

Cele mai importante surse de vitamina D sunt reprezentate de peştele gras (bibanul, heringul, tonul, codul), uleiul extras din ficatul de peşte, produsele lactate nedegresate (şvaiţerul, parmezanul, brânza).

Lămâi umplute cu ton şi parmezan

Timp de preparare: 4o de minute

Calorii 210/porţia

Ingrediente: 8 lămâi, 200 g parmezan ras,10 linguriţe ulei de măsline,5 linguri iaurt degresat, 5 fire mărar, o linguriţă muştar, 8 măsline, 300 g ton fiert .

Preparare: Spălăm lămâile, le tăiem un căpăcel şi le scoatem miezul. Amestecăm peştele cu 3 linguriţe de miez şi zeamă de lămâie şi o bună parte din ingrediente: muştar, ulei de măsline, iaurt, parmezan. Umplem lămâile cu această pastă, le punem căpăcelul şi le ţinem în frigider 30 de minute înainte de a fi servite. La masă asezonăm fiecare lâmâie cu mărarul şi măslinele, tocate mărunt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite