Pesediştii au dat bucureştenilor patru mici şi-o bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

locali şi judeţeni. Membrii PD au împărţit clujenilor, care sărbătoreau şi ei Ziua Muncii, 200 de saci cu cărbuni şi peste 200 de saci menajeri pentru colectarea deşeurilor.Dâncu vrea

locali şi judeţeni. Membrii PD au împărţit clujenilor, care sărbătoreau şi ei Ziua Muncii, 200 de saci cu cărbuni şi peste 200 de saci menajeri pentru colectarea deşeurilor.

Dâncu vrea sindicatele înapoi
PSD Cluj-Napoca şi Confederaţia sindicală Cartel Alfa au organizat, ieri, în comun, o ieşire la iarbă verde pentru a reînvia tradiţia de 1 Mai, senatorul Vasile Dâncu apreciind că PSD trebuie să îşi refacă legăturile cu sindicatele, transmite corespondentul Mediafax. Senatorul PSD de Cluj Vasile Dâncu a declarat că în actualele condiţii politice, cu o coaliţie de dreapta aflată la putere, există toate condiţiile ca stânga să lucreze iar cu sindicatele. "PSD trebuie să îşi refacă legăturile cu sindicatele. Acestea trebuie să devină adevărate forţe sociale, pentru că au pierdut mult prin intrarea unor lideri sindicali în partide. Cred că sindicatele sunt adevărata societate civilă", a afirmat senatorul clujean.. Potrivit acestuia, 1 Mai şi-a pierdut din caracterul muncitoresc şi ar trebui să fie o sărbătoare a "lucrătorilor". Manifestarea a avut loc în zona de agrement "Hoia" de lângă Cluj-Napoca şi a reunit, pe lângă sindicalişti, parlamentari şi consilieri locali ai PSD. Aceştia au băut vin şi bere, au mâncat mici şi au urmărit un spectacol folcloric.

Aproximativ 18.000 de tichete date gratis de PSD de 1 Mai a transformat, ieri, Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului într-un loc de pelerinaj pentru bucureşteni. Organizaţia PSD Bucureşti a organizat o petrecere în aer liber cu mici, bere şi multă muzică. Cine intra în posesia unui tichet primea din partea social-democraţilor patru mici şi o bere gratis. Organizatorii nu s-au prea grăbit să spună care a fost suma cheltuită pentru petrecerea din Parcul Izvor, dar se pare că aceştia au fost nevoiţi să scoată din buzunar în jur de 20.000 de euro, sumă suportată de PSD Bucureşti. Numai tarifele practicate de trupele care s-au perindat pe scenă au variat între 800 şi 1.200 de euro. Chiar dacă parcul nu s-a transformat într-o "mare roşie", Mircea Geoană a venit, în jurul orei 15,00, îmbrăcat cu un tricou roşu. Miron Mitrea a preferat însă doar o şapcă roşie, pe care nu prea a pus-o pe cap. Conducerea partidului a mai vrut să arate, ieri, cât sunt de apropiaţi de oameni şi au venit la petrecere cu metroul, pe care l-au luat din Piaţa Victoriei. Sorin Oprescu şi Marian Vanghelie au ajuns ceva mai devreme, pentru că au venit cu maşina. După baia de mulţime pe care Geoană a făcut-o, atât el, cât şi Oprescu şi Vanghelie au trecut pe la urna unde se adunau banii pentru sinistraţi. Geoană şi Oprescu au dat câte două milioane de lei, în timp ce Vanghelie, dar şi Cătălin Stochiţă, câte un milion. Liderul PSD i-a scos ieri la iarbă verde pe toţi membrii Biroului Permanent Naţional. Printre oamenii simpli, disperaţi să mai capete câte un tichet gratis, s-au perindat şi Rovana Plumb, Titus Corlăţean, Cristi Diaconescu, Gheorghe Maior, împreună cu tatăl lui, fostul senator şi ambasador Liviu Maior. Petrecerea din Parcul Izvor s-a prelungit mult după ora 9 seara.

Vâlcenii au avut curăţenie generală
Ieri, 1 Mai, în tot judeţul Vâlcea a avut loc "o acţiune generală de curăţenie a localităţilor". Cu mic, cu mare, îndeosebi oamenii satelor, au ieşit la curăţirea şanţurilor, repararea şi refacerea gardurilor, adunarea gunoaielor de pe marginea pâraielor şi a vâlcelelor, văruirea pomilor şi a bordurilor etc. La această acţiune au fost antrenaţi voluntarii şi copiii, odată cu părinţii. Ziua curăţeniei generale a fost popularizată de consilieri, de profesori şi de preoţi. În staţiunile balneoclimaterice însă, ziua de 1 Mai a adunat mii de turişti la iarbă verde, în faţa grătarelor cu mici şi cu bere.

Vlăhiţenii, treziţi cu muzică de fanfară
Locuitorii oraşului harghitean Vlăhiţa sunt treziţi în fiecare an, de 1 Mai, cu muzică de fanfară, acest obicei fiind păstrat de peste un sfert de secol, transmite corespondentul Rompres. La răsăritul soarelui, membrii fanfarei s-au întâlnit, ieri, la Casa de Cultură a oraşului şi şi-au ocupat locurile pe o scenă mai puţin obişnuită: un camion. Apoi, timp de două ore, camionul, transformat în scenă pe roţi, a pornit prin oraş pe strada 1 Mai, care este cea mai lungă din Vlăhiţa. La fiecare intersecţie, camionul se opreşte pentru ca membrii fanfarei să interpreteze marşuri, valsuri sau muzică de promenadă. Localnicii le oferă instrumentiştilor vin şi pălincă, iar celor mici, sucuri sau dulciuri. Cel mai în vârstă membru al fanfarei din Vlăhiţa are 72 de ani şi este toboşarul fără de care muzica de promenadă nu ar avea niciun farmec. Printre instrumentişti se numără şi copii de-o şchioapă.

Liberalii, la muncă voluntară de 1 Mai
Organizaţia de tineret a PNL Timiş a decis ca de 1 Mai să facă muncă voluntară, astfel că 15 tineri liberali au văruit pomii şi au făcut curăţenie generală în curtea Spitalului Clinic Judeţean din Timişoara. Preşedintele Tineretului Liberal Timiş, Ciprian Jichici, a declarat că sărbătoarea de 1 Mai a fost "confiscată" de comunişti care i-au dat conotaţii propagandistice, dar că ea reprezintă Ziua Internaţională a Muncii. El a spus că tinerii liberali au ales să muncească de 1 Mai la Spitalul Judeţean pentru a da o mână de ajutor colegului de la seniori, Mihai Ionac, care este şi directorul unităţii sanitare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite