Permise suspendate, amenzi şi dosare penale pe malul Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de permise suspendate, certificate de înmatriculare retrase, zeci de dosare penale şi amenzi de peste 1,5 milioane de lei noi. Aceste măsuri au fost simţite pe propria piele de către zeci

Sute de permise suspendate, certificate de înmatriculare retrase, zeci de dosare penale şi amenzi de peste 1,5 milioane de lei noi. Aceste măsuri au fost simţite pe propria piele de către zeci de mii de şoferi care au înţeles că un sejur pe litoralul Mării Negre înseamnă şi încălcarea legislaţiei rutiere. În ultima lună, în toate staţiunile de la mare, au fost detaşaţi peste 1.000 de poliţişti şi elevi ai şcolilor de subofiţeri.

Potrivit rapoartelor Poliţiei Române, în perioada 19 iunie-24 iulie, în cadrul programului "Litoral 2008", numai în judeţul Constanţa au fost suspendate nu mai puţin de 820 de permise de conducere şi au întocmit 138 de dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier. Pentru defecţiuni care puneau în pericol viaţa pasagerilor unor maşini, poliţiştii au retras 266 de certificate de înmatriculare. Alte 15.600 de persoane au fost amendate tot pentru încălcarea legilor circulaţiei. Valoare acestor amenzi se ridică la peste 1,5 milioane de lei noi.

Poliţiştii spun că aceste măsuri au dus la scădearea cu 10 la sută a accidentelor rutiere grave produse în judeţul Constanţa, în două luni de la deschiderea sezonului estival, faţă de perioada similară a anului trecut.

Fară morţi pe Autostrada Soarelui

Autorităţile susţin că de la începutul sezonului estival, pe A2 s-au produs două accidente grave, dar niciunul dintre acestea nu s-a soldat cu victime. După ce în vara anului trecut, 7 oameni şi-au pierdut viaţa în accidentele produse pe Autostrada Soarelui, anul acesta s-au luat măsuri speciale.

Ministerul de Interne a dispus suplimentarea numărului de agenţi şi echipajelor auto şi moto ale Poliţiei Rutiere, pe acest tronson de drum, iar din aer, traficul a fost monitorizat în permanenţă de elicoptere ale Unităţii Speciale de Aviaţie. Potrivit datelor furnizate de către Biroul A2, în ultima lună au fost suspendate 82 de permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar rerstul pentru nerespectarea vitezei legale. De asemenea, pe Autostrada Soarelui au fost reţinute 119 certificate de înmatriculare.

În urma acţiunilor desfăşurate de către efectivele Biroului A2 au fost întocmite 1900 procese verbale, au fost reţinute 82 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar alte 43 pentru nerespectarea regimului legal de viteza. De asemenea, au fost reţinute 119 certificate de înmatriculare. Au fost constate 6 infracţiuni la regimul circualţieie având cauză conducerea sub influenţa alcoolului, 1 pentru conducere fără permis, iar alte 2 pentru conducere cu permis necorespunzător.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite