Pericolul din adâncuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pericolul din adâncuri
Pericolul din adâncuri

Trei guri de canalizare din cartierul Burdujeni le pun viaţa în pericol sucevenilor care folosesc trotuarele din zonă

Sesizaţi de reporterii „Adevărul de Seară” despre lipsa capacelor la cele trei canale, edilii au promis că vor remedia problema.

O simplă plimbare a devenit o adevărată aventură pentru suceveni. Pe lângă autoturismele parcate la întâmplare, nenumăratele denivelări şi gropi din trotuar, mai nou au apărut şi guri de canalizare fără capac.

Astfel, sucevenii care au trecut sâmbătă prin zona înverzită de dinainte de pasarelă, pe partea stângă spre Burdujeni, au avut neplăcuta surpriză de a găsi trei astfel de guri de canalizare.Dacă pe timp de zi acestea pot fi ocolite cu uşurinţă, odată cu lăsarea întunericului, nefiind semnalizate, cu greu mai pot fi distinse.

Adăpost pentru
oamenii străzii

Având în vedere că gropile au adâncimi de câţiva metri şi că zona este frecventată mai ales de tineri, o simplă căzătură poate fi fatală.
„Ştiu de gropi şi mă feresc de ele. Un biciclist însă era să cadă. A frânat în ultimul moment”, ne-a declarat Andreea C., studentă. Una dintre gurile de canalizare poate fi folosită la nevoie drept adăpost de oamenii străzii, mărturie în acest caz fiind paharele şi resturile de alimente lăsate în groapă. Faţă în faţă cu această situaţie, autorităţile dau vina pe vremea nefavorabilă.

„Canalele nu aveau capac pentru că un binevoitor le-a îndepărtat sâmbătă, când a plouat. Din cauză că erau înfundate cu balast nu au mai făcut faţă colectării apelor şi pasajul Burdujeni era aproape inundat“, a declarat Ilie Ţugui, şeful Secţiei Canale-Epurare din cadrul societăţii Acet. „Astăzi se lucrează la ele, este o echipă de muncitori acolo pentru a desfunda canalele şi pentru a le astupa”, a precizat Ţugui.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite