Pericol de poluare pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Protecţia Mediului din judeţul Mehedinţi monitorizează fluviul Dunărea în dreptul localităţilor Gogoşu - Balta Verde, în urma unei poluări accidentale cu substanţe

Agenţia pentru Protecţia Mediului din judeţul Mehedinţi monitorizează fluviul Dunărea în dreptul localităţilor Gogoşu - Balta Verde, în urma unei poluări accidentale cu substanţe chimice produse săptămâna trecută.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din judeţul Mehedinţi, Dan Mihai Budu, a declarat că, în perioada 5-11 februarie a.c., de pe platforma industrială a combinatului chimic din localitatea sârbească Pancevo s-au semnalat scurgeri de produşi cu fosfor şi SO2.

Din această cauză, autorităţile judeţene responsabile cu protecţia mediului au intrat în alertă şi au decis ca la fiecare 24 de ore să efectueze măsurători privind calitatea apei, informează Rompres. "Întrucât fosforul are proprietăţi higroscopice, el nu a putut fi, deocamdată, depistat, dar s-au identificat alte substanţe.

Laboratorul nostru mobil se află în zonă şi continuă prelevarea probelor şi testarea acestora", a precizat Dan Mihai Budu.


Potrivit acestuia, lucrătorii APM şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor din Mehedinţi sunt pregătiţi să acţioneze cu substanţe biodegradabile, în cazul în care rezultatul analizelor de laborator va fi în măsură să demonstreze faptul că substanţele deversate accidental în apele Dunării pot pune în pericol calitatea mediului înconjurător, informează aceeaşi sursă. (Mihaela Pavnutescu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite