Periajul dinţilor trebuie deprins de la părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu efectuat în Marea Britanie a scos la iveală faptul că părinţii nu îşi supraveghează copiii atunci când aceştia se spală pe dinţi, potrivit BBC News. Astfel, cel puţin un

Un studiu efectuat în Marea Britanie a scos la iveală faptul că părinţii nu îşi supraveghează copiii atunci când aceştia se spală pe dinţi, potrivit BBC News. Astfel, cel puţin un copil din cinci, cu vârste sub cinci ani, se spală singur pe dinţi, însă nu o fac cum trebuie.

Cu toate acestea, un sfert dintre părinţi consideră că odraslele lor nu au nevoie de un periaj dentar de două ori pe zi, aşa cum recomandă specialiştii în igienă dentară, în timp ce 67% susţin că un minut este suficient pentru un periaj. 23% dintre părinţii cuprinşi în studiu au declarat că nu îi învaţă pe copii să evite băuturile carbogazoase, deşi se ştie că acestea favorizează apariţia cariilor dentare.

Studiul a cuprins 1000 de persoane. "Copiii trebuie să-şi însuşească de la părinţi tehnica de spălare a dinţilor.

Aceasta este vitală pentru menţinerea sănătăţii danturii dar şi a întregului organism, deoarece multe afecţiuni orale sunt în strânsă legătură cu apariţia, la maturitate, a unor boli severe precum diabetul, afecţiunile cardiace sau accidentele vasculare cerebrale", a explicat dr. Niegel Carter, preşedintele Fundaţiei British Dental.

Fundaţia are o experienţă de mai bine de 30 de ani în promovarea beneficiilor unei bune sănătăţi orale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite