Perdele de fum şi alte trucuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În loc să discute cazul Năstase, PSD se dă în spectacol cu dizolvarea "grupului de la Cluj" Are dreptate şeful statului când cere o sesiune extraordinară pentru lămurirea situaţiei

În loc să discute cazul Năstase, PSD se dă în spectacol cu dizolvarea "grupului de la Cluj"

Are dreptate şeful statului când cere o sesiune extraordinară pentru lămurirea situaţiei de la Curtea de Conturi şi pentru un nou vot în cazurile Năstase-Mitrea. Ambele chestiuni sunt arzătoare şi nu suportă amânare. Curtea de Conturi trebuie să funcţioneze, iar în dosarele foştilor miniştri Camera Deputaţilor are responsabilitatea luării unei decizii.

Parlamentul nu se poate ascunde la nesfârşit pretextând lipsa cvorumului. Din păcate, şi aici ne lovim de o manevră politică. Traian Băsescu nu pune degetul pe rană. Blocajul procedural în cazurile Năstase-Mitrea provine din prevederile regulamentului Camerei, care impun o majoritate de două treimi pentru autorizarea începerii urmăririi penale.

Evident, o asemenea majoritate nu are cum să fie realizată oricâte sesiuni extraordinare şi ordinare ar fi convocate pentru acest vot. Dacă nu are dialog cu PSD sau cu PNL, Traian Băsescu ar putea totuşi să-i îndemne pe parlamentarii PDL să propună modificarea regulamentului. În lipsa unei astfel de iniţiative, scrisorile preşedintelui către parlament rămân doar un exerciţiu de imagine, menit să aducă în memoria publicului tema uzată a celor 322.

De partea cealaltă, PSD se învăluie în nori groşi de fum. În loc să discute consecinţele atitudinii partidului faţă de solicitările DNA, social-democraţii se dau în spectacol cu dizolvarea "grupului de la Cluj". De grija lui Vasile Dâncu şi a lui Ioan Rus tremură întreaga ţară! Demiterea organizaţiei PSD-Cluj nu înseamnă practic nimic pentru pesedişti.

Oricum, această filială nu mai există demult după cum arată rezultatele obţinute la locale. PSD poate să se concentreze liniştit asupra celorlalte filiale teritoriale şi să accepte că de la Cluj nu mai pupă niciun parlamentar la alegerile din toamnă. Faptul că Dâncu şi compania pretind că mai conduc o organizaţie vie este o simplă chestiune de percepţie.

Decât să umble cu caravana circului de la mare la munte, Mircea Geoană ar trebui să ia o decizie politică ale cărei consecinţe sunt cu adevărat importante. În ziua votului invalidat privindu-i pe Năstase şi Mitrea, pesediştii au folosit trucul dispariţiei din sală. Unii au fost atât de rapizi încât s-au evaporat cu bilele de vot cu tot! Nu mai ţine. A sosit vremea să puneţi bilele în urnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite