Percheziţii DNA la un apartament aparţinând unei rude a ministrului Borbely

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un imobil de pe Calea Victoriei, care îi aparţine cuscrei ministrului Laszlo Borbely, a fost percheziţionat, miercuri dimineaţă, de către procurorii DNA.

Numele ministrului Mediului apare într-un dosar de trafic de influenţă. Borbely ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.

Conform declaraţiei de avere, ministrul Mediului nu deţine în proprietate vreun apartament, locuinţa amenajată fiind trecută pe numele unei rude a ministrului. El deţine în Târgu-Mureş, împreună cu soţia, o casă de locuit de 140 de metri pătraţi şi un teren intravilan de 450 de metri pătraţi. Ministrul mai deţine un autoturism Lexus achiziţionat în 2009.

Surse judiciare afirmă că luni au avut loc percheziţii legate de acest dosar, inclusiv la Ministerul Mediului, potrivit Mediafax. Procurorii au încercat să pătrundă în imobil şi în urmă cu două zile, dar nu au gasit pe nimeni acasă. Astăzi, ei au reuşit să intre după ce au primit acordul administratorului blocului, care şi-a dat acordul şi care avea şi cheile de la apartament.Imobilul a fost sigilat şi nu mai are voie să intre nimeni fără a fi însoţit de un procuror.

Click pe imagine pentru galerie foto cu blocul în care se află imobilul

image
image
image

Laszlo Borbely este plecat din ţară, la o reuniune a miniştrilor de mediu din Polonia.

Locatarii au declarat că în imobilul respectiv s-au făcut lucrări de renovare care s-au terminat în urmă cu două-trei săptămâni, dar că nimeni nu s-a mutat încă acolo.

Borbely umblă  cu şpaga vopsită

Alături de Borbely, sub învinuire a fost pus şi Szepessy Szabolcs, consilierul personal al ministrului Mediului Laszlo Borbely, după ce acesta ar fi contribuit, alături de Ioan Ciocan, asociat unic şi administrator  al SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş (Satu-Mare), la cumpărarea influenţei demnitarului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite