Pensiunile bistriţene nu au oferte de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţinele pachete de servicii existente în acest moment pe piaţă au preţuri destul de accesibile. Cei interesaţi să îşi petreacă sărbătorile de Paşte la una dintre unităţile de primire turistică din judeţ mai au de aşteptat.

Deşi nu mai este decât foarte puţin timp până în 19 aprilie, proprietarii de pensiuni din Bistriţa nu au oferte pentru potenţialii turişti din această perioadă. În plus, la multe astfel de unităţi nu este nimeni de găsit sau numerele de contact nu mai sunt valabile.

Doşan Zsolt, directorul unei agenţii de turism bistriţene, crede că absenţa ofertelor promoţionale aferente sărbătorilor de Paşti se justifică prin faptul că mulţi patroni nu ştiu că există nişte politici de promovare pe care trebuie să le aplice. „Ofertele lipsesc din cauza marketingului. Nu există un interes către atragerea clienţilor spre această zonă. Multora le lipseşte experienţa, pentru că au afaceri de familie şi clientelă fidelă”, este de părere Doşan Zsolt.
 
Inginerul Adriana Bartha, din cadrul compartimentului comercial al Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud, afirmă că nici cele şase cabane ale instituţiei nu au oferte. „Lumea nu vine primăvara, doar vara şi iarna. Atunci este sezonul de vârf, iar preţurile cresc foarte puţin, dar se menţin la nivel accesibil”, declară Adriana Bartha. Anul trecut, de Revelion, rezervările s-au făcut încă din septembrie, iar Direcţia Silvică a încasat în jur de 11.000 de lei din închirierea cabanelor.

Oferte puţine, dar tentante

Ionela Blum, angajata unei alte pensiuni din comuna Telciu, este ceva mai optimistă. „Noi avem deja oferte de Paşti. Chiar astăzi am făcut făcut două rezervări. Cred că luna viitoare pensiunea se va ocupa în proporţie de 70-80%. Cei care se cazează la noi pot beneficia de un sejur de patru nopţi şi trei zile, în regim de pensiune completă, cu masă festivă inclusă.
Tariful este de 750 de lei pe persoană, dar avem şi o două oferte mai ieftine, cu 550 şi 350 de lei”. În acest preţ este inclus şi accesul la baza de agrement de care dispunem, spune Ionela Blum.
 
O altă ofertă găsită este la o pensiune din comuna Şanţ, unde cina şi prânzul din ziua de Paşti costă  doar 75 lei, iar meniul conţine specialităţi tradiţionale ca drobul sau borşul de miel. Majoritatea acestor pachete de servicii se pot consulta şi online.

Doar 13 pensiuni acreditate

O mare problemă în judeţ este legată de numărul mic de pensiuni acreditate. Potrivit datelor de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, sunt acreditate pensiuni în doar şapte localităţi din judeţ: două în Bistriţa Bârgăului, una în Piatra Fântânele, una în Lunca Ilvei, două în Prundu Bârgăului, patru în comuna Şant, una în Susenii Bârgăului, o vilă şi o pensiune în Colibiţa.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite