Pensiuni pentru animale de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care vor să meargă în vacanţă îşi pot lăsa animalele de companie pe mâini bune, la pensiuni specializate.

În preajma sărbătorilor de iarnă proprietarii de animale de companie caută soluţii pentru a-şi lăsa pisica sau căţelul pe mâinie bune, pe perioada vacanţei. Cei care nu au prieteni sau rude la care să-şi lase prietenii patrupezi  în grijă, pot opta pentru o pensiune. Nu este o soluţie la fel de ieftină, însă pot sta liniştiţi că animalele de companie rămân în îngrijite şi hrănite cât timp ei sunt plecaţi de acasă.

Pensiune pentru pisicuţe

De curând la Oradea s-a deschis şi o pensiune pentru pisici,e prima din oraş, potrivit proprietarei. Este situată într-o zonă cu multă verdeaţă, departe de centrul oraşului. Cu câteva zile înainte de sărbători déjà erau rezervate jumătate din locurile disponibile. “Oferim cazare şi hrană. Condiţia este ca pisica să aibă carnet de sănătate, pentru că nu vreau să risc să se îmbolnăvească şi celelalte animale. Avem o clientă care şi-a rezervat din 20 decembrie până în 11 ianuarie”, spune Mariana Popescu, proprietarul pensiunii Pisicile Aristocrate. Patrupedele au la dispoziţie o căbănuţă de lemn, cu climă, cuşti individuale aduse din Italia, dotate cu litieră şi jucării, dar şi loc suficient pentru a se plimba. “Le lăsăm şi libere, însă supravegheate, pentru a nu avea suprize, dacă sunt şi motani şi femele”, a afirmat proprietara. Cei care doresc să-şi lase pisicile la pensiune trebuie să rezerve loc cu cel puţin două zile înainte şi cu ocazia asta trebuie să anunţe proprietarul pensiunii ce fel de mâncare preferă animalul. Pentru animalele mai pretenţioase, pensiunea pune la dispoziţie două camere, în vila proprietarilor. “Am amenajate două camere pentru că există proprietari care vor ca animalele lor să stea singure în cameră. Pentru asta avem preţuri ceva mai mari”, explică Mariana Popescu.

Căţeii, pe mâini bune

Proprietarii de câini s-au grăbit déjà să-şi rezerve un loc la pensiune, pentru a putea să meargă liniştiţi în vacanţă. “Anul trecut au avut în jur de 60 de câini. Deja avem aproape toate locurile ocupate. Mai avem vreo 3-4 boxe pentru câini mai agresivi”, spune Violeta Andraşi, Clubului sportiv “Agility” Oradea.  La pensiunea ce aparţine de club sunt primiţi doar căţeii care sunt membrii ai asociaţiei chinologice sau ai clubului sportiv. “Le asigurăm tot ce trebuie, preţurile sunt cuprinse între 5 lei şi 200 de lei, în funcţie de rasă, câine, vârstă, pretenţiile pe care le are proprietarul, pentru că există persoane care îşi ţin câinii în casă şi vor să aibă parte de acelaşi regim şi când îi aduc aici”, spune aceeaşi sursă.

O zi de cazare la pensiunea Pisicile Aristocrate costă 21,8 lei, la care se adaugă hrana, 5,95 de lei pe zi. Pentru cei care fac rezervări pe o perioada mai mare se fac reduceri de cel puţin 10%, în funcţie de numărul de zile. Rezervări se fac la tel. 0733940008 .  Pentru căţei nu trebuie făcut rezervări, iar pensiunea se găseşte pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 1A.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite