Pensionarii nu vor mai avea facilităţi la transportul public şi feroviar. Bursele pentru elevi şi studenţi ar putea fi anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facilităţile de care beneficiază pensionarii pe transportul public şi cel feroviar, dar şi bursele pentru elevi şi studenţi, indemnizaţia de merit şi rentă viageră, ar putea fi anulate de Guvern. Mai mult, Executivul doreşte să anuleze şi ajutorul financiar acordat pentru achiziţionarea de cărţi educaţionale.

Aceste măsuri sunt incluse într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, aflându-se în stadiu de elaborare. Documentul prevede ca, începând cu 1 iunie 2010, să nu se mai acorde faciliăţile pentru "transportul intern auto şi feroviar, transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran pentru pensionari".

În plus, începând cu aceeaşi dată, 1 iunie 2010, "cuantumul burselor de care beneficiază elevii, studenţii, doctoranzii şi auditorii de justiţie, precum şi bursele de cercetare se diminuează cu 25%. Astfel, drepturile de care beneficiază elevii şi studenţii, finanţate din bugetul Ministerului Educaţiei, se diminuează cu 15%", se arată în actul normativ.

Proiectul de ordonanţă mai prevede reducerea cu 25% a indemnizaţiei de merit acordate în baza Legii 118/2002, a cuantumului rentei viagere acordate sportivilor de performanţă şi a sprijinului statului pentru salarizarea personalului clerical si neclerical.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite