Pensionarii, militarii şi magistraţii - puşi de guvern să dea bani la Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

al PNL, că, începând de la anul, pensionarii vor începe să plătească la bugetul statului contribuţiile pentru asigurările de sănătate. Potrivit lui Tăriceanu, respectiva decizie a fost

al PNL, că, începând de la anul, pensionarii vor începe să plătească la bugetul statului contribuţiile pentru asigurările de sănătate.
Potrivit lui Tăriceanu, respectiva decizie a fost luată la nivelul guvernului, unde s-a mai stabilit ca şi celelalte categorii socio-profesionale "privilegiate" - militarii, magistraţii, poliţiştii - să contribuie la finanţarea sistemului de sănătate. "ţin să subliniez că pensionarii nu vor trebui să scoată niciun ban din buzunar, în buget vor fi prevăzute sume care vor acoperi contribuţiile lor de sănătate. Dar din moment ce pensionarii vor contribui cu sume la constituirea bugetului Sănătăţii, mi se pare absolut anormal să permitem în continuare ca o serie de categorii socio-profesionale să fie privilegiate şi să nu plătească aceste contribuţii. Mă refer aici în primul rând la cei care lucrează în sistemul apărării, în poliţie, în domeniul justiţiei - judecătorii şi procurorii, toate aceste categorii profesionale având, după cum se ştie, salarii foarte mari şi nu cred că ne mai putem permite acest lucru", a spus primul-ministru.
Pe de altă parte, el a precizat că Executivul va propune, în bugetul pentru 2007, majorarea pensiilor cu aproximativ 19 la sută. "Este o majorare importantă, care vine în sprijinul unei categorii care a fost, aş spune, neglijată, uitată şi ale cărei venituri s-au diminuat, începând din 1990, în mod constant, din cauza inflaţiei. Cred că şi pentru pensionari trebuie acordată atenţia necesară ca oricăror altor categorii din România", a conchis Tăriceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite