Peninsula, un festival "verde" şi apolitic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ediţia din acest an, sunt programate peste 200 de evenimente culturale, la care va fi prezent ministrul mediului Atila Korodi A cincea ediţie a Festivalului Peninsula de la Târgu Mureş, din

La ediţia din acest an, sunt programate peste 200 de evenimente culturale, la care va fi prezent ministrul mediului Atila Korodi A cincea ediţie a Festivalului Peninsula de la Târgu Mureş, din perioada 25-29 iulie, îşi propune a fi, prin amploare, cel mai mare din ţară la ora actuală. Organizatorii vor ca el să fie un "festival verde", ecologic, unul apolitic şi multicultural, în care distracţia şi cultura să ocupe părţi sensibil egale.

Potrivit directorului festivalului, Szepessy Szabolcs, numai corturile vor ocupa 2.500 metri pătraţi, iar pe patru scene vor concerta, în cele cinci zile, 100 de formaţii şi 35 de DJ. Dintre trupele străine amintim Lgt din Ungaria, Kosheen, The Exploited, Gogol Bordello, Theatre of Tragedy sau DJ precum Kiss Arena, Pendulum, Tom Novy, Ferry Corsten, Andy C. sau Plump DJ.

Sunt programate peste 200 de programe culturale, inclusiv Civiliada, la care va fi prezent ministrul mediului Atila Korodi. Ediţia din acest an a Peninsulei nu va fi "împănată" cu politică: "Sunt destule universităţi de vară şi tabere, unde cei care au aplecare spre politică se pot manifesta. Noi vrem un festival apolitic", a subliniat Szepessy Szabolcs.

El a arătat că vor fi pentru prima dată bungee-jumping, respectiv carting, sporturi tradiţionale şi sport extrem, sărituri în apă şi aquatlonul, cu întreceri de înot şi alergat, ca şi jocuri de cârciumă - darts, skanderberg şi pocher texan. Jonglerii cu foc şi acrobaţii De asemenea, sunt corturi cu body painting, portrete şi caricaturi, concurs de graffiti, sculptură, tricouri personalizate, măşti funerare egiptene, făcute după faţa clientului, coafură cool, un bunker de artă contemporană, precum şi jonglerii cu foc şi acrobaţii.

Nu în ultimul rând, se vor prezenta selecţii de filme de la opt festivaluri din ultimii doi ani, respectiv Astra - Sibiu şi Alter-native Târgu Mureş din 2006, iar din acest an, B-ucharEST, Mediawave (aprilie-mai, Gy

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite