Peelingul, recomandat înainte de bronzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peelingul este un tratament recomandat de dermatologi de câteva ori pe săptămână, având rolul să dea un aspect mai bun pielii, îndepărtând stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii.

Peelingul este un tratament recomandat de dermatologi de câteva ori pe săptămână, având rolul să dea un aspect mai bun pielii, îndepărtând stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii. Este mai puţin cunoscut faptul că acest tratament este recomandat înainte de expunerea la soare sau de bronzajul artificial. "Avantajele acestui tratament sunt obţinerea unei epiderme mai catifelate, care se bronzează mai uniform", ne explică Nicoleta Olescu, managerul unui salon de pe Bulevardul Decebal. Procesul de peeling este o formă de masaj care se face cu un praf special într-o soluţie de ulei pe bază de alge marine şi extract de struguri. "Gradul la care se efectuează tratamentul diferă în funcţie de gradul de descuamare al pielii", ne explică specialista. În cazul peelingului facial, acesta se face mult mai delicat, având grijă ca pielea să nu fie lezată. Înainte de a solicita acest tratament este ideală o vizită la un salon de cosmetică care stabileşte tipul de ten şi substanţele care trebuie folosite. Cuperoza este una dintre afecţiunile în cazul căreia peelingul nu este recomandat sau în care se practică cu grijă.

În astfel de cazuri se aplică anumiţi acizi care asigură distrugerea straturilor superficiale, după care, se aplică diverse creme pe bază de substanţe nutritive. Specialiştii recomandă efectuarea unui astfel de tratament o dată pe săptămână, pentru întreţinere, şi o dată la două zile, în cazul unui tratament mai complex. Produsele profesionale pe baza sâmburilor de caise, jojoba şi ulei de măsline dau un aspect mult îmbunătăţit pielii faţă de tratamentele care se pot face acasă. Tratamentele de peeling au preţuri cuprinse între 35 RON şi de 35-70 de RON, pentru un tratament care include mai multe proceduri. Există şi saloane de lux în care produsele folosite conţin ingrediente scumpe, cum este caviarul, unde preţurile sunt mult mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite