Pedofilul Kurt Treptow cere eliberarea pe motiv că a scris o carte despre Ţepeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

corupţie sexuală şi acte sexuale cu minori, a cerut judecătorilor să fie eliberat condiţionat. Motivul nu este executarea a două treimi din pedeapsă, ci publicarea unei lucrări ştiinţifice.

corupţie sexuală şi acte sexuale cu minori, a cerut judecătorilor să fie eliberat condiţionat. Motivul nu este executarea a două treimi din pedeapsă, ci publicarea unei lucrări ştiinţifice. Potrivit solicitării, istoricul a publicat cartea "Viaţa lui Vlad Dracul. Reverberaţii asupra familiei", scrisă în limba engleză şi având 400 de pagini. În cererea adresată mai întâi şefilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, şi apoi magistraţilor, istoricul american face referire la un articol din noua Lege 275/2006, privind executarea pedepselor. Potrivit articolului 76, litera f, "în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii brevetate, se consideră trei zile executate pentru două zile de muncă".
Primul termen al procesului a fost fixat pe 13 decembrie. şefii penitenciarului spun că este pentru prima dată când un deţinut cere eliberarea înainte de termen invocând redactarea unei lucrări ştiinţifice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite