Pedepsa cu închisoarea pentru vrăjitoarele şi ghicitoarele care nu prezic corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhiva
Foto-Arhiva

Comisia de buget finanţe din Camera Deputaţilor discută un proiect de lege care prevede sancţionarea vrăjitoarelor şi ghicitoarelor ale căror predicţii nu se împlinesc.

Potrivit actului normativ, adeptele mamei Omida ar putea sta după gratii între şase luni şi trei ani, dacă vrăjile sau predicţiile nu se adeveresc. Proiectul de act normativ prevede şi acordarea de amenzi penale în astfel de cazuri.

De asemenea, în proiectul de act normativ se prevede obţinerea unui aviz de practică pentru vrăjitoare şi ghicitoare şi înscrierea într-o organizaţie profesională. Dacă proiectul va fi aprobat şi de plenul Camerei Deputaţilor, acestea vor fi obligate să emită facturi fiscale cu plata TVA. Cabinetele prezicătoarelor şi ale vrăjitoarelor nu vor fi amplasate pe lângă şcoli, biserici sau în preajma unor instituţii publice.

Proiectul, propus de mai mulţi parlamentari PDL, prevede că activităţile de ghicit şi magie să fie încadrate în nomenclatorul profesiilor liberale, să se creeze standarde ocupaţionale şi definesc noţiunile de "ghicitor", "practică ocultă", "vrăjitorie" şi "farmece". Citeşte aici mai multe.

Proiectul a trecut deja de Senat şi trebuie să primească un aviz de la Comisia de buget finanţe din Camera Deputaţilor. Acesta va intra apoi în plenul Camerei, care este for decizional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite