Păzea, ONG-urile intră în luptă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neicuşorule şi puicuşorule, să vezi de acum înainte dandana în comedia pentru alegerile europene. Nu era de-ajuns o măciucă la un car de oale, mai intră în horă şi "civicii", câinii

Neicuşorule şi puicuşorule, să vezi de acum înainte dandana în comedia pentru alegerile europene. Nu era de-ajuns o măciucă la un car de oale, mai intră în horă şi "civicii", câinii de pază ai democraţiei. Menirea lor, în această fază, este să facă liste cu bampirii care sug sângele poporului, bampiri care candidează acum să sugă şi sângele întregii Europe.

Coaliţia pentru un Parlament Curat, o asociere de organizaţii de largă respiraţie naţională, a găsit unşpe candidaţi care, mă-nţelegi, suferă de defecte de caracter. "Ar fi preferabil ca aceşti politicieni să se retragă din competiţia electorală", zice Coaliţia.

Pentru cine ar fi preferabil? Aici, Coaliţia nu mai dă niciun răspuns, lăsând lucrurile la modul impersonal. "S-au făcut şi greşeli, tovarăşi", se spunea pe vremea lui Ceauşescu, dar niciodată nu se preciza cine a greşit şi în ce fel. Coaliţia se apropie de aceeaşi mentalitate.

Ei şi-au stabilit criteriile, ei decid cine sunt duşmanii poporului. După care, pac cu lista ruşinii la "Răcnetul Carpaţilor". Adrian Severin, locul 2 pe lista PSD, ar trebui să nu mai calce prin Parlamentul European pentru că, în 1991, a primit o locuinţă de la primărie, iar o alta a fost repartizată socrilor săi, afirmă Coaliţia. Alt pesedist, Ioan Mircea Paşcu, "a fost ministru al apărării în perioada achiziţionării a două fregate din Marea Britanie pentru care la Londra două persoane au fost arestate pentru corupţie", mai scrie în raport.

Persoanele au fost eliberate, iar în România, nimeni nu a fost pus sub acuzare. Pe listă mai apar Daniel Dăianu pentru că a lucrat la Securitate - fapt recunoscut demult, iar CNSAS a dat verdict că nu a făcut poliţie politică, primarul PD Petru Filip, Daniela Buruiană Aprodu de la PRM, pentru că şi-ar fi trecut venituri mai mici în declaraţia de avere. Deputata peremistă a devenit celebră pentru că a menţionat-o în declaraţia de avere şi pe căţeluşa ei, Cici!

De partea cealaltă sare la bătaie neobositul Muguuur Ciuvică! El zice că pe lista neagră ar trebui să figureze la loc de cinste domnii Stolojan şi Frunzăverde, candidaţii numărul unu ai PLD şi PD. Sursele lui Ciuvică spun că Frunzăverde a fost tentat cu un purceluş de nişte traficanţi, iar Stolojan întruneşte şase din cele şapte criterii de neeligibilitate impuse de Coaliţia pentru un Parlament Curat.

Într-o ţară liberă, fiecare are dreptul la exprimare. Gigi Becali, şi el pe lista Coaliţiei, i-a făcut homosexuali pe autori, precizând că se roagă pentru ei la Muntele Athos. Asta este bălăcăreala în care se vor desfăşura primele alegeri europene din România. Trăiască UE! Să cânte muzica!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite