Pavalache e liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier guvernamental Fănel Pavalache a părăsit, ieri, după aproximativ 1400 de zile de detenţie, Penitenciarul Giurgiu. Condamnat la 6 ani de închisoare pentru fapte de corupţie,

Fostul consilier guvernamental Fănel Pavalache a părăsit, ieri, după aproximativ 1400 de zile de detenţie, Penitenciarul Giurgiu.
Condamnat la 6 ani de închisoare pentru fapte de corupţie, Pavalache şi-a rezervat dreptul de a nu face nicio declaraţie la ieşirea din detenţie, promiţând însă că, în câteva zile, va organiza o conferinţă de presă în care va răspunde la toate întrebările.
"A fost o perioadă foarte dificilă pentru mine, în care starea de sănătate mi s-a degradat", a spus Pavalache, vizibil slăbit.
Arestat în octombrie 2002 şi condamnat definitiv la 6 ani de închisoare într-un dosar de corupţie privitor la Banca Internaţională a Religiilor, Pavalache a primit aviz favorabil de la Comisia de Eliberări Condiţionate a Penitenciarului Giurgiu, iar Judecătoria Giurgiu a decis, săptămâna trecută, punerea lui în libertate.
La eliberarea lui Fănel Pavalache au cântărit foarte mult cele peste 15 rapoarte favorabile ale Penitenciarului Rahova, unde a fost încarcerat până în urmă cu o lună, faptul că a muncit în detenţie, dar şi colaborarea cu anchetatorii DNA. În urma denunţurilor formulate de Pavalache, procurorii anticorupţie au deschis un dosar penal pe numele fostului secretar general al guvernului şerban Mihăilescu. Denunţurile lui Pavalache îl vizează şi pe fostul premier Adrian Năstase, pe numele căruia se fac cercetări. La ieşirea din penitenciar, Pavalache a fost aşteptat de soţie, care şi-a exprimat bucuria că, de acum, va avea cine să-i facă reparaţiile în casă şi a spus că, în perioada următoare, amândoi vor putea pleca în concediu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite