Paula Iacob: "Familia Ceauşescu trebuie consiliată în cazul deshumării lui Nicolae Ceauşescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Iacob este de părere că Valentin Ceauşeascu trebuie să fie consiliat în procesul deshumării părinţilor săi, Nicolae şi Elena Ceauşescu. Iacob a spus, sâmbătă, la Realitatea, că procesul s-a judecat între fiul fostului dicator şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Avocatul Paula Iacob a spus că Valentin Ceauşescu poate decide ce să facă în viitor, în privinţa unei posibile deshumări a trupurilor lui Nicolae şi Elena Ceauşescu. "Procesul s-a purtat între urmaşi şi MApN, deoarece această instituţie a dat sentinţa definitivă. Sentinţa de deshumare este dată de un an, însă s-a aplicat abia acum deoarece au fost o serie de proceduri care trebuiau respectate", a precizat Iacob.

Mai citiţi şi:

Ceauşescu, omagiat pe banii târgoviştenilor

Liber la ADN-ul Ceauşeştilor

Paula Iacob a mai spus că, pentru a fi sigur de faptul că expertiza va fi sută la sută corectă, Valentin Ceauşescu trebuie să apeleze la specialişti din străinătate. "Pentru a evita orice dubiu, familia Ceauşescu trebuie să aibă un consilier care să confirme ceea ce spun experţii noştri în cazul unei deshumări", a completat avocatul.

"Există o speranţă că se va afla adevărul. Această deshunmare poate că este un nou început pentru ceea ce a fost la Revoluţie. Nu trebuie să intrăm în istorie ascunzând un astfel de eveniment", a mai punctat Paula Iacob.

Procesul lui Valentin Ceauşescu pentru a obţine deshumarea părinţilor săi, Nicolae şi Elena Ceauşescu, a durat patru ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite