Pătuţurile clasice pentru copii au fost "detronate" de cele multifuncţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pătuţurile pentru copii se prezintă, în tendinţele de azi, într-o formă tot mai uşor de transportat şi de aşezat în casă. Totul depinde de spaţiu şi de gusturile părinţilor, pentru că

Pătuţurile pentru copii se prezintă, în tendinţele de azi, într-o formă tot mai uşor de transportat şi de aşezat în casă. Totul depinde de spaţiu şi de gusturile părinţilor, pentru că oferta este diversă. Firmele specializate au adus modele şi culori care mai de care mai atrăgătoare. Nu există o culoare la modă, cum nu există un tip de pătuţ la modă, dar rozul pentru fete şi albastrul pentru băieţi rămân "în trend". "Tendinţa e aceeaşi: predomină roz şi albastrul", ne-a spus Tudorel Moise, administrator la magazinul "Baby Star". Tradiţionalele pătuţuri din lemn există încă, numai că au fost "detronate" de tipurile sport, pentru voiaj.
Se poartă modelele pentru călătorie
Cele mai multe pătuţuri existente acum pe piaţă sunt uşor de manevrat. "Pătuţurile sunt multifuncţionale. Părţile laterale se rabatează, se pot face şi leagăn, modelele sunt pe roţi, se montează şi demontează la loc în câteva secunde", a adăugat Tudorel Moise. Producătorii s-au gândit să le facă tot mai practice, astfel că multe dintre modele se pot împacheta, cât să încapă în portbagajul unui automobil. "Sunt cele mai utile, iar important este să nu ocupe mult loc în casă. Se strâng ca o geantă de voiaj", ne-a explicat Cristina Constantinescu, director de vânzări la magazinul "Piciul" din Bucureşti. Aici un asemenea pătuţ costă între 230 şi 500 RON. În magazinul Bucur Obor, un model, care se poate face şi ţarc, în care să se joace copilul are preţuri cuprinse între 350 şi 390 RON. La magazinul "Mothercare" din Piaţa Dorobanţi există însă modele mai complicate care, pe lângă faptul că se pot face ţarc, au şi măsuţă de înfăşat. Preţul acestora este 550 RON.
Pătuţuri-leagăn
Pătuţurile-leagăn sunt o altă invenţie a producătorilor, ca să le uşureze părinţilor stresul cu adormitul copilului. La "Mothercare", un asemenea model, din lemn de pin, pentru copiii între 0 şi 4 luni, costă 850 RON. La "Baby Star", pătuţurile se pot modifica şi folosi ca balansoar. În plus, ele au şi un coş în care poate fi pus şi legănat copilul, în primele luni de viaţă. Preţul unui asemenea pătuţ este de 680 RON. În magazinele "Piciul", un pătuţ-balansoar, care are vibraţii, lumină de veghe şi melodii pentru adormit copilul, indicat pentru 0-6 luni, costă 450 RON.
Modele clasice cu personajedin desene animate
şi părinţii care preferă stilul clasic au de unde alege. Ca să facă pătuţurile mai atrăgătoare, producătorii s-au gândit, chiar, la diverse personaje din desene animate. Astfel, la magazinul "Mothercare" se găsesc o serie de pătuţuri, multe dintre ele marca "Winnie The Pooh". Modelele sunt preluate după cataloage aduse din Marea Britanie, astfel că un pătuţ cu dimensiunile 70X140 cm, din lemn de in, cu trei trepte de coborâre a saltelei şi care poate fi folosit până la 5 ani, ajunge să coste şi 2.600 RON.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite